Foto: Stilul anilor 30

Descoperă moda anilor ’30 / FOTO

Deceniul 1930 a inaugurat pentru prima dată strălucirea hollywoodiană, fiind considerat timpul perfect pentru adevărata frumusețe. Stilul androgin al deceniului anterior a fost eliminat, iar la modă vin formele voluptoase.

30s fashion

Sursa foto: www.tumblr.com

 

Anii’30 au adus în prim plan zeițe fabuloase, dramatice și strălucitoare. Silueta dreaptă și androgină, atât de populară cu un deceniu înainte, a devenit din nou feminină, fiind inspirată de filmele hollywoodiene. Rochiile erau tăiate în bie și se lipeau de corp. Acest stil necesita materiale foarte ușoare și elegante, potrivit cruelladedambovita.blogspot.com.

30s fashion

Sursa foto: www.tumblr.com

30s fashion

Sursa foto: The History of fashion/www.pinterest.com

 
Stilul anilor ’30 a fost influențat în mare parte și de atmosfera tensionată al războiului mondial. Astfel, hainele au mai mult un rol funcțional și utilitar. Acestea își îndeplineau strict rolul de a acoperi corpul. Tot în această perioadă Elsa Schiaparelli introduce pentru prima dată fermoarul în vestimentație, acesta anterior fiind folosit doar pentru încălțăminte.

30s fashion

Sursa foto: www.tumblr.com

30s fashion

Sursa foto: molempire.com

 

De asemenea, tot Schiappareli introduce costumele masculine cu umerii supradimensionați purtate de Marlene Dietrich. Multe femei începuseră să lucreze și moda reflecta acest lucru prin costumele pentru doamne, cu sacouri strânse pe corp și accentul pe talie. În ciuda aspectului mai masculin și serios, aceste costume aveau totuși o tentă feminină, prin cute.

30s fashion

Sursa foto: www.myhappysewingplace.com

30s fashion

Sursa foto: www.tumblr.com

30s fashion

Sursa foto: Seeberger Brothers/hollyhocksandtulips.tumblr.com

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Find Us

Address
123 Main Street
New York, NY 10001

Hours
Monday—Friday: 9:00AM–5:00PM
Saturday & Sunday: 11:00AM–3:00PM

More Stories
Festivalul de modă „ArtPodium” 2013 / Galerie foto partea a 2-a