Foto: Tania Cerga

Tania Cerga: „Visul meu este să-mi cumpăr rochii create de Oscar de la Renta”

Tania Cerga este interpreta care mereu reușește să se facă remarcată prin stilul și eleganța sa, atât pe scenă cât și în viața de zi cu zi. Are simțul modei încă din copilărie, este pasionată de culoare, iar în garderoba ei poți găsi creații ale marilor designeri internaționali precum Max Mara și Diane von Fustenberg. Interpreta ne-a demonstrat mai multe piese vestimentare din garderoba sa și ne-a acordat un interviu exclusiv despre preferințele sale în materie de modă și stil.

Foto: Tania Cerga

În copilărie îmbrăcai hainele alese de părinți, sau le asortai singură?
De când mă țin minte îmi alegeam singură ținutele. Mama îmi procura diferite piese vestimentare, dar le asortam singură. Părinții mei și azi își aduc aminte cum veneau seara acasă și mă găseau îmbrăcată în cinci fuste, cu pantaloni și o bluză deasupra. Pe atunci, îmi plăceau mult dansurile țigănești. Vedeam la dansatoare că au multe fuste și îmi doream să fiu la fel de frumoasă ca ele. Îmi legam niște baticuri și dansam până la epuizare. Întotdeauna mi-a plăcut să accesorizez ținutele cu baticuri.
 
Să revenim în perioada adolescenței tale. Cât de importantă era atunci moda pentru tine?
De obicei, în perioada adolescenței se fac alegeri ciudate în materie de stil vestimentar, nici eu n-am fost o excepție. În general privesc anii `90 ca o rătăcire totală în modă. Nu am fost adepta acelei perioade. Niciodată nu mi-a plăcut să fiu în rând cu toți. Obișnuiam să merg la croitoreasă și să-mi cos haine la comandă. Puteam să-mi fac pantalonii pe un picior mai lungi și pe altul mai scurți. Pe la buzunare îi decoram cu mărgeluțe. Mereu adăugam elemente și încercam să vin cu ceva personalizat.

Foto: Tania Cerga

Unde obișnuiești să faci shopping?
Cel mai des fac shopping la București și în Italia, pentru că e o țară care-mi place foarte mult. De la noi nu prea îmi cumpăr haine. Chiar dacă îmi procur ceva, apelez la designerii autohtoni.
 
La ce designeri autohtoni apelezi?
Am haine și accesorii create de Aliona Kononova, are multă creativitate. Fiecare haină pe care o confecționează are o istorie a ei și este plăcut să o porți. De asemenea, port creațiile Georgetei Mir. De obicei, ea îmi dăruiește câte ceva după prezentările ei de modă și este foarte plăcut. Cămașa albă cu tăieturi la nivelul pieptului a fost creată de Tatiana Balaban, tânăra care se specializează pe crearea cămășilor albe. Cămașa dată a fost creată special pentru mine.
 
Ce branduri internaționale preferi?
Pentru scenă încerc să combin lucrurile exclusive cu unele mai obișnuite. Prefer Max Mara. Îmi plac foarte mult rochiile create de Oscar de la Renta. Visul meu este să-mi cumpăr multe rochii de la el. Mi se par foarte feminine. De asemenea, port creațiile semnate de Diane von Fustenberg. Îmi plac pentru mozaic și culoare.

Tania Cerga
Te conduci după ultimele tendințe ale modei? 
Urmăresc care sunt tendințele, dar aleg ceea ce mi se potrivește. Mă strădui să fiu în pas cu moda, doar că aceasta o ia uneori pe drumuri greșite și atunci nu e neapărat să mergi după ea.
 
Care este cea mai scumpă piesă vestimentară din garderoba ta?
Una dintre cele mai scumpe piese vestimentare este salopeta creată de Aliona Kononova. Chiar nu-mi pare rău că am dat mulți bani pe ea. Piesa are o semnificație frumoasă. În plus, nu oricine poate avea o astfel de salopetă.
 
Cu ce te îmbraci atunci când ești indispusă?
Atunci când sunt supărată îmbrac ceva deosebit, cum ar fi o rochie în care să mă simt frumoasă și feminină. Prin casă, la fel este important să arăți bine. De multe ori femeile au tendința de a îmbrăca ceva foarte comod și fără formă, ceea ce nu e bine. Și în ținutele de casă trebuie să fie puțină eleganță, pentru că asta te poate face să te simți mai specială.

Foto: Tania Cerga

Dar atunci când vreai să fii sexy?
Pot să mă simt sexy chiar și în pantaloni. Totuși, la ocazii speciale aleg să port o rochie în stilul lui Sophia Lauren, până la genunchi și cu talia accentuată. Rochia poate să aibă și un decolteu, dar nu prea adânc. Și, evident, cum fără pantofii cu toc.

 
Dacă ar fi să alegi unde și în ce perioadă să te naști, care ar fi opțiunile tale?
Am un sentiment aparte pentru Italia anilor `50, când femeile erau extrem de feminine. În acea perioadă rochiile erau foarte frumoase, dar și pantalonii mai sus de gleznă purtați cu balerini și cămăși legate arătau minunat. Mi se pare una din cele mai frumoase perioade în modă.

GALERIE FOTO

 

 

Interviu realizat de Doina Popov

Redactat de Svetlana Postolachi

 

Foto: Cristina Evtodii
Salonul De frumusețe: Danielle Style
Hairstyle: Natalia Șaptefrați
Make-up: Ecaterina Chetrușca
Local: Restaurantul Klumba (str.Anestiade,7)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Find Us

Address
123 Main Street
New York, NY 10001

Hours
Monday—Friday: 9:00AM–5:00PM
Saturday & Sunday: 11:00AM–3:00PM

More Stories
foto
EXCLUSIV! Cele mai stilate ținute de stradă de la Paris Fashion Week / Part 2