Foto: Coco Chanel

Coco Chanel, printre primele femei care a purtat pantalonii / FOTO

Ținutele pe care le purta Gabrielle Chanel au fost revoluționare pentru anii ’20. Ea a reușit să se remarce prin stilul său clasic, lejer și maculin. În timp ce doamnele și domnișoarele anilor ’20 purtau rochii roz, corsete și pălării cu pene, Chanel surprindea cu un look simplu în nuanțe neutre.

Coco Chanel

Sursa foto: sweetdreamsworld.blogspot.com

 
Gabrielle Chanel a creat mai întâi pălării și doar după câțiva ani a început să deseneze haine. Mai apoi s-a decis să creeze și gențile gigantice care sunt în vogă și astăzi, parfumuri, încălțăminte bicoloră, ceasuri unisex și bijuterii. Chanel a fost o femeie liberă, independenă de bărbați, revoluționară, modernă și avangardă. Important de menționat este că Chanel a fost una din primele femei care a îmbrăcat pantalonii.
 
Coco Chanel

Sursa foto: larmoireessentielle.com

 
Țesăturile preferate ale lui Chanel erau tweed-ul și jerseul, iar taiorul a devenit pentru ea obligatoriu. Culorile preferate și cel mai des folosite erau negrul, albul, la care se mai adaugă și albastrul-închis, bejul și griul. Conștientizarea propriului corp, comoditatea și masculinitatea combinată cu feminitatea sunt principiile de bază prin care Coco a sedus atât femeile cât și bărbații. Stilul său este cunoscut în istorie ca fiind sinonim cu eleganța, rafinamentul și modernitatea, combinate cu confortul.

Coco Chanel

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Find Us

Address
123 Main Street
New York, NY 10001

Hours
Monday—Friday: 9:00AM–5:00PM
Saturday & Sunday: 11:00AM–3:00PM

More Stories
Campania de publicitate NIKITA RINADI toamnă-iarnă 2015