Foto: Costumul de baie anii 20

Cum arătau costumele de baie în perioada anilor 20? / FOTO

Dacă în anii 1900 femeile evitau plajele, pentru a-și păstra pielea albă, în anii’20 acestea au scăpat de vechile stereotipuri și erau des întâlnite pe litoralul mării în costume de baie nemaivăzute până atunci.

Foto: Costumul de baie

Sursa foto: www.breslo.ro

 
Având în vedere tendințele acestei decade, costumul de baie a revoluționat în ceea ce privește forma și structura sa. Acesta a fost redus la o singură piesă și anume la un top lung ce acoperea o pereche de pantaloni scurți. Materialele din care erau confecționate erau elastice și fluide. Lungimea topului era standardizată, astfel, distanța de la top până la genunchi nu trebuia să depășească mai mult de 15 centimetri, iar pentru a nu fi încălcate aceste reguli, exista așa numita poliție de plajă.

Foto: Costumul de baie

Sursa foto: www.cmt.com

Foto: Costumul de baie

Sursa foto: www.rockabilly.ro

Foto: Costumul de baie

Sursa foto: www.rockabilly.ro

 
Prima companie care a inventat și a promovat noua formă a costumului de baie a fost Jatzen. După primul război mondial, Jatzen a lansat o campanie publicitară ce reclamau noul costum de baie în cele mai mari reviste ale lumei. Conform Rockabilly.ro aceasta a fost o strategie bună desemnând perioada marilor schimbări în această industrie, fiind posibilă trecerea de la conceptul de baie ca bălăceală la înot și chiar la înot profesionist.

Foto: Costumul de Baie
Foto: Costumul de baie

Sursa foto: www.rockabilly.ro

Find Us

Address
123 Main Street
New York, NY 10001

Hours
Monday—Friday: 9:00AM–5:00PM
Saturday & Sunday: 11:00AM–3:00PM

More Stories
Instagram Moment / #Fashion&Food #DeliceDange Eclerul perfect pentru un brunch savuros