Costumul Chanel în istoria modei / FOTO

După primul Război Mondial, Coco Chanel devine una dintre cele mai proeminente figuri ale modei, iar direcţiile impuse de ea revoluţionează vestimentaţia feminină de până atunci. Influența ei extraordinară asupra modului de a se îmbrăca al femeilor evocă o nouă abordare modernistă asupra modei. Învăluită în mister și romantism, Gabrielle Bonheur “Coco” Chanel rămâne una dintre cele mai fascinante femei din istoria modei.

chanel

Dacă Gabrielle „Coco” Chanel nu s-ar fi născut, femeile ar mai fi purtat corsete până astăzi și nu de plăcere ci sub rochii strâmte în care abia se putea respira. Anii ’20 sunt dominaţi de simplitatea noului costum creat de Mademoiselle Chanel şi de stilul androgin care pătrundea lent în vestimentaţie. Costumul era un ansamblu vestimentar compus din două sau trei piese şi păstra o imagine feminină, deşi era mult mai practic şi mai confortabil. Noua “uniformă” cu jachetă/sacou şi fustă a devenit rapid alegerea preferată a femeilor, atât a celor care munceau, cât şi a celor care erau casnice.

chanel

chanel

Sursa foto: www.pinterest.com

 
Prin eleganţa lui, costumul a primit imediat statutul de preferat pentru evenimentele de după-amiază sau seară, precum şi pentru călătorii, scrie mauvert.com. Accesoriile purtate la el erau un șirag de perle, o geantă de piele și pantofi pumps. În 1923, vorbind despre succesul creaţiilor ei, într-un interviu acordat revistei Harper’s Bazaar, Coco Chanel spunea că simplitatea este cheia eleganţei adevărate.

chanel

Sursa foto: forum.purseblog.com

 
Costumul a continuat să devină un element tot mai indispensabil pentru femei, în următorii ani. Mai mult decât constrângerile aduse de marea criză a anilor ’30, cel de-al doilea Război Mondial a forţat femeile să muncească şi să renunţe la evenimentele de seară. Toate îşi doareau să afişeze o imagine serioasă, deşi resursele financiare şi timpul le erau mult mai limitate. După război, costumul a continuat să fie cea mai bună alegere vestimentară pentru oraş, iar în timp a devenit un articol vestimentar indispensabil în garderoba feminină. Schimbările viitoare au fost la nivelul siluetei, al materialelor sau al proporţiilor.

chanel

Sursa foto: www.vogue.fr

chanel

Sursa foto: www.bonanza.com

chanel

Sursa foto: yummyolympic.wordpress.com

chanel

Sursa foto: www.onewed.com

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Find Us

Address
123 Main Street
New York, NY 10001

Hours
Monday—Friday: 9:00AM–5:00PM
Saturday & Sunday: 11:00AM–3:00PM

More Stories
Street style / Cele mai stilate ținute etalate de fashioniste în cadrul festivalului „Coachella 2015”