prada

Miuccia Prada, intelectuala din lumea modei

Cu un doctorat în științe politice, un stil vestimentar minimalist și haine create nu pentru corpul, ci pentru creierul femeilor, cum spun criticii de modă, Miuccia Prada e o prezență atipică pe scena internațională a modei. Imperiul creat de bunicul ei și dezvoltat de ea cu succes într-o companie de top, i-au adus în cont 6,8 miliarde de dolari, adică locul 139 în topul miliardarilor realizat de revista Forbes. 

Prada

Sursa foto: pincorporateinitaly.files.wordpress.com

Nascută în 1949, cea mai mică nepoată a lui Mario Prada a studiat întâi Știinte Politice la Universitatea din Milano, după care s-a reorientat către teatru. Timp de 5 ani a lucrat la Teatro Piccolo, ca mim. Tot în anii ‘70 a fost pentru o scurtă perioadă activistă a Partidului Comunist. Era probabil o prezență ciudată la proteste pentru că, așa cum îți amintește, refuza să poarte uniforma tinerilor de atunci, perechea de jeanși, apărând în schimb în ținute semnate Yves Saint Laurent.

prada

Sursa foto: thewakeupcall.tumblr.com

prada

Sursa foto: www.vogue.it

Asta până când s-a decis să preia afacerea familiei, încurajată de Patrizio Bertelli, care i-a devenit întâi partener de afaceri și apoi soț. Împreună cei doi au reușit să transforme Prada într-un nume asociat cu luxul suprem, iar casa de modă are azi 250 de magazine în aproape 80 de țări.

prada

Sursa foto: www.wwd.com

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Find Us

Address
123 Main Street
New York, NY 10001

Hours
Monday—Friday: 9:00AM–5:00PM
Saturday & Sunday: 11:00AM–3:00PM

More Stories
HOME TREND / Bucătării rustice în stil italian