new look

Călătorește în trecut și descoperă stilul anilor ’40 / FOTO

 În prima perioadă din anii ’40, moda se afla sub auspiciile austerității. Însă, sfârșitul acestora a însemnat revenirea caselor haute couture, iar odată cu ele a apărut și un nou stil, New Look.

New look

Noul stil a refăcut silueta feminină cu ajutorul jachetelor scurte cu umeri falși ce marcau talia și prin fusta creion desenând astfel, acea siluetă clepsidră. De asemenea, mănușile, perlele și pălăria erau nelipsite din garderoba femeilor.

New look

new look

new look

Deși siluetele erau austere, chiar și îmbrăcate în costume sau salopete de fabrică, doamnele își păstrau alura feminină prin bucle și ruj aprins. Hainele erau simple și practice, dar femeile reușeau în continuare să fie atrăgătoare chiar și în cele mai grele perioade ale războiului.

new look

new look

New look a fost creat de Dior

Ținuta clasei muncitoare a devenit chic într-o vreme în care femeile din toate păturile sociale contribuiau la efortul războiului. O dată ce războiul a fost încheiat și o dată ce materialele puteau fi din nou procurate, designerii de la Paris au adus o schimbare în modă feminină, Christian Dior lansând stilul New Look, caracterizat de o talie îngustă, lungimi mai mari și fuste mai pline și, în ansamblu, o imagine mai clasic feminină. Moda New Look a fost fondată pe intenția lui Dior de a lăsa curbele corpului feminin să fie modelate de haine, stilul fiind un aspect secundar.

new look

new look

new look

Sursa foto: www.pinterest.com

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Find Us

Address
123 Main Street
New York, NY 10001

Hours
Monday—Friday: 9:00AM–5:00PM
Saturday & Sunday: 11:00AM–3:00PM

More Stories
CHRISTMAS GIFTS / Conferă casei tale o atmosferă caldă și rafinată cu produse exclusive marca „Bellora”