rochia de mireasa

Rochia de mireasă a apărut cu 2000 de ani în urmă. Află-i istoria / FOTO

Rochia de mireasă albă a apărut cu cca 2000 de ani în urmă, când miresele din Egiptul antic purtau mai multe rânduri de drapaje din materiale simple. Albul era culoarea de sărbătoare în Grecia, de aceea mireasa alegea rochia albă la nuntă ca un simbol al bucuriei.

La nunțile romane miresele îmbrăcau rochii simple, albe, din materiale subțiri, moi, aducând astfel tribut lui Hymen, zeul fertilității și căsătoriei, despre care se credea că iubește în mod deosebit culoarea alb.

rochie de mireasa

Sursa foto: www.pinterest.com

Ceea ce este special pentru miresele din acele timpuri atât romane cât și elene este că fețele le erau acoperite cu voaluri ca semn al supunerii și devotamentului față de viitorul soț.
În secolele XV-XVI apare unul dintre primele documente oficiale care amintesc de rochia de mireasa albă a Annei de Bretania la căsătoria sa cu regele Louis al XII-lea al Franței.
Margaret Tudor, fiica lui Henry al VI-lea, s-a căsătorit îmbrăcată într-o rochie de damasc alb tivită cu roșu-stacojiu – culoarea tradițională a familiilor regale.
În anul 1612 prințesa Elisabeta, fiica lui James I, a purtat o rochie argintie, brodată cu perle, fir de argint și pietre prețioase.
Începând cu secolul al XVIII-lea și până la jumătatea secolului al XIX-lea ținuta de nuntă devine mult mai bogată și complicată, miresele care aparțineau caselor regale alegeau materiale scumpe, culorile preferate fiind argintiu cu roșu.
Victoria I a Regatului Unit a purtat, la nunta sa din 1840, o rochie albă din satin împodobită cu flori de portocal și dantelă delicată, această rochie fiind un model pentru generațiile viitoare.

wedding dress

La începutul secolului XX rochiile de mireasă erau legate de stilul victorian al rochiei de mireasă albă cu mâneci lungi, voal lung din cap până în picioare și de gulerul înalt ce imbracă în întregime gâtul. Atunci pentru prima dată creatorii și producatorii de imbrăcăminte confecționează pentru mirese serii mici de rochii „la gata”.

1889 victorian

Mai jos puteți vedea modele de rochii de mireasă din perioada anilor 1800-1950.

1800

1900 bride

Wedding dress, USA, 1887

bride

1900

Sursa foto: ornamentedbeing.tumblr.com

1900

wedding dress

Sursa foto: coutureacademic.wordpress.com

1950

Sursa foto:www.pinterest.com

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Find Us

Address
123 Main Street
New York, NY 10001

Hours
Monday—Friday: 9:00AM–5:00PM
Saturday & Sunday: 11:00AM–3:00PM

More Stories
Lichidare de stoc! Magazinul ART VEST îți oferă haine de brand la jumătate de preț! / FOTO