Sfaturi de stil de la Carolina Pascari – modelul care a cucerit Europa

Carolina Pascari, este modelul din RM care a reușit să cucerească cele mai mari podiumuri. Ea este stabilită cu traiul în Milano și colaborează cu cele mai mari case de modă din lume. Carolina a prezentat colecțiile designerilor precum Armani, Cavalli, Valentino, Versace, Guess, Prada, Dior și mulți alții.

carolina

Carolina Pascari a acordat recent un interviu exclusiv pentru Fashion Guide în care ne-a vorbit despre modă, stil, reguli, shopping și branduri. Având deja o vastă experiență în acest domeniu, ea ne-a dezvăluit mai multe detalii din culisele modei. Mai mult decât atât, modelul ne-a vorbit și despre tendințele anului viitor.

carolina

Shopping-ul în Italia

Încălțămintea, îndeosebi pantofii, și în genere pielea italiană este renumită în toată lumea. Nicăieri în lume nu mai găsești o calitate atât de înaltă. Shopping-ul în Italia e bazat mai mult pe branduri cu renume. Recent în Italia au fost introduse “outlet stores” sau i se mai spun “outlet vilages”, care sunt situate una lângă alta. Acolo poți găsi haine de la Armani, Dior, Versace sau Dolce & Gabbana la prețuri foarte mici.

carolina

carolina

Sursa foto: www.fashionguide.md

Garderoba Carolinei Pascari

Eu prefer să am mai puține haine,dar calitative. Nu vreau un dulap plin de haine fără valoare. Îmi place mătasea și sunt fana rochiilor de la Dolce & Gabbana, am o pasiune pentru acest brand. De asemenea îmi place Richmond-ul, acest brand are un stil rock dar în același timp foarte elegant. Am și careva preferințe din colecțiile Emporio Armani.
 
Ceea ce ține de încălțăminte, am lucrat cu foarte multe branduri de pantofi și știu deja unde găsesc calitate. Știu că nu-mi voi procura pantofi de la Guess, pentru că sunt incomozi, cel puțin pentru piciorul meu. Știu că și cei de la Dior nu sunt prea confortabili, de fapt ca și Louboutin, care sunt foarte incomozi, însă pentru frumusețe trebuie să suferi. Ceea ce ține de nuanțe, prefer nuanțele pastel și nu prea am culori stridente în garderoba mea. Îmi place negrul și albul, care pot fi asortate la orice. Important este că știu cum să asortez corect culoarea albă și la ce ocazii pot să o port. Deci, nu îmbrac o rochie albă la o nuntă, ceea ce înseamnă lipsă de respect față de mireasă.
 
Cea mai scumpă haină din garderoba mea este o rochie de la Versace (vedeți prima poza de mai jos). Am găsit-o într-un vintage store. Prețul ei inițial era șapte mii de dolari. Eu însă am luat-o cu un preț mai mic, dar oricum a fost o investiție mare.

carolina

carolina

carolina

Despre moda din Chișinău

Ceea ce am reușit să remarc în Chișinău este că de la prima oră a dimineții poți vedea domnișoare în tocuri foarte înalte, cu machiaj strident, fuste foarte scurte și unghiile exagerat de lungi. Asta m-a șocat cel mai mult. Există un etalon al frumuseții, al feminității și naturaleții. De ce nu este respectat și la noi? Chiar am rămas uimită să văd acest stil la o mulțime de domnișoare tinere. În ceea ce privește accesoriile, mai bine mai puțin decât mai mult.

carolina

Pasionată de lenjerie și perioada anilor ’50

Pentru mine lenjeria este foarte importantă. Dacă unele femei colecționează genți sau pantofi eu sunt pasionată de lenjerie. O regulă importantă pentru mine este ca lenjeria să se asorteze. O femeie adevărată și care se respectă are lenjeria asortată și sus și jos.

carolina

Consider că cea mai frumoasă perioadă în modă au fost anii ’50. Rochițele nu erau nici prea scurte și nici prea lungi. Atmosfera de atunci era unică. Această perioadă a fost un pas mare spre evoluția modei. Culorile pastel, rozul bombon, pantofii interesanți, totul mă fascinează din acea perioadă, dar și designerii începuseră să fie mai creativi.

carolina

Piesele vestimentare obligatorii pentru femei

Rochia neagră este obligatorie pentru că se poate purta la orice eveniment și în orice situație. E perfectă atunci când trebuie să faci cunoștință cu părinții iubitului, să te întâlnești cu persoane importante sau să mergi la o întâlnire de afaceri. Atunci când vreai să fii naturală, elegantă și să dai dovadă de bun gust, atunci rochia neagră, un pic mai sus de genunchi, este ideală. Pantofii negri eleganți, cu toc, la fel nu trebuie să vă lipsească. Dar fără platformă, pentru că se pierde din eleganță. Din piele simplă sau întoarsă sunt buni la orice ocazie.
 
Următoarea piesă ar fi paltonul sau trenciul, dar depinde mult și de vârstă. Pentru că unei doamne i s-ar potrivi un palton frumos și elegant, iar o domnișoară poate arăta la fel de elegant și într-o geacă neagră din piele. De asemenea fiecare femeie trebuie să aibă o pereche de blugi drăguți și un maiou alb. Aceasta e o combinație clasică și nu va ieși niciodată din modă. Este o asortare simplă și delicată.

carolina

carolina

Tendințele verii viitoare

Am avut prezentări pentru Valentino, Armani și alți mari designeri și pot spune cu precizie care vor fi tendințele anului viitor. Rămân în trend culorile pastel, vor fi în vogă printurile cu flori mici și delicate, în schimb florile mari vor fi out of fashion. Nu se vor mai purta nuanțele neon, cel puțin eu nu le-am mai văzut în colecțiile marilor designeri. Dungile vor rămâne în trend, la fel și bulinele.

carolina

Sfaturi utile:

1. Pantofii cu toc sunt superbi, dar se acceptă doar seara la o petrecere cocktail, o plimbare sau o cină și nicidecum nu se poartă în timpul zilei.
2. Fusta scurtă la fel se poartă doar seara, iar pe timp de zi, aceasta trebuie să fie un pic mai lungă. Pantalonii scurți pentru zi sunt acceptabili cu un maieu alb fără decolteu. Deci, în niciun caz nu se poartă decolteu și pantaloni scurți, pentru că arată vulgar.
3. Culorile stridente pot fi acceptate dacă predomină doar într-o piesă vestimentară.
4. La lumina zilei machiajul trebuie redus, pentru că nu este fin și rafinat să fii machiată în timpul zile ca pentru o nuntă.
5. În privința unghiilor, cele naturalevși mici sunt cele mai frumoase. O manichiură îngrijită e foarte importantă.
 

Text realizat de Doina Popov

Sursa foto: arhiva personală

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Find Us

Address
123 Main Street
New York, NY 10001

Hours
Monday—Friday: 9:00AM–5:00PM
Saturday & Sunday: 11:00AM–3:00PM

More Stories
Photo Louis Vuitton prefall 2014-2015
Confort și eleganță în colecția masculină Louis Vuitton 2014-2015