Valentino,unul dintre cei mai apreciați designeri din lumea modei

Valentino Garavani este designerul italian care a reușit să se impună ca unul dintre cei mai mari designeri ai timpurilor. Valentino a devenit celebru datorită rochiilor sale couture, efectuate din broderii și țesături de manoperă.
 

Foto: Valentino Garavani

Sursa foto: www.vogue.fr

 
Anii de școală

Valentino Garavani s-a născut pe 11 mai 1932 în Voghera, Italia. A devenit interesat de modă încă din școala primară fiind ucenic al mătuşii sale, Rosa, şi al designerului local, Ernestina Salvadeo, informează esente.ro. Astfel la vârsta de 17 ani, părăsește Italia și se mută la Paris împreună cu părinții săi. Aici își aprofundează cunoștințele în modă facându-și studiile la prestigioasă școală de Arte Frumoase şi la Camera Sindicală a Croitoriei Pariziene.
 
După ce a finisat studiile, a fost ucenic la unul dintre cei mai cunoscuți designeri ai anilor ’40, ’50 și ’60 Jean Desses, pe o perioadă de 5 ani. Tot atunci, schița împreună cu contesa Jacqueline de Ribes ideile sale de rochii. Apoi s-a alăturat designerului Guy Laroche pentru o perioadă de 2 ani.
 

Foto: Valentino Garavani

Sursa foto: www.lafayettefashion.com.co

 
Înființarea casei de modă

Mai târziu, Valentino s-a reîntors în Italia unde cu ajutorul părinților săi și-a deschis propriul atelier. Având 7 ani de experiență la Paris, Valentino a devenit apreciat într-un timp foarte scurt în rândul elitei Dolce Vita. El a fost apreciat pentru rafinementul rochiilor sale roșii, denumite “Valentino red”. Designerul a fost  calificat atunci de celebrități ca fiind băiatul de aur al modei italiene couture.

Foto: Valentino Garavani

Sursa foto: www.elleuk.com

 
În 1960, la o cafenea face cunoștință cu Giancarlo Giammetti. Giancarlo va părăsi universitatea pentru a deveni partenerul de afaceri al lui Valentino, relația cărora durează până în prezent.

Foto: Valentino Garavani and Giancarlo Giammetti

Sursa foto: www.wwd.com

 
În 1962 Valentino prezinta prima sa colecție în cadrul unei defilări de modă la Florența, unde a primit primele sale critici. Colecția a fost apreciată la cel mai înalt nivel și a primit doar cuvinte de laudă. După acest show, cele mai mari doamne ale lumii precum Jacqueline Kennedy Onassis, Audrey Hepburn, Elizabeth Taylor și prințesa Margareta erau clientele sale fidele.
 

Jacqueline Kennedy Onassis și Valentino

Jacqueline Kennedy și Valentino

Sursa foto: www.pinterest.com

 

Jacqueline Kennedy Onassis în rochia Valentino (1967)

Foto: Jacqueline Kennedy Onassis în rochia Valentino

Sursa foto: www.fortheloveofroyalty.tumblr.com

 

Audrey Hepburn în Valentino

Foto: Audrey Hepburn în Valentino

Sursa foto: www.zsazsabellagio.tumblr.com

Foto: Audrey Hepburn în Valentino

 

Elizabeth Taylor și Valentino

Foto: Elizabeth Taylor și Valentino

Sursa foto: www.cdni.condenast.co.uk

 

Elizabeth Taylor în Valentino

Foto: Elizabeth Taylor în Valentino

Sursa foto: www.pinterest.com

 
Retragerea din industria modei

După ce a anunțat că se retrage din modă (ianuarie 2007, la vîrsta de 75 de ani), el a prezentat ultima sa colecție ready-to-wear în cadrul săptămânei modei de la Paris. Show-ul a fost extraordinar de frumos, pentru care au defilat modele celebre precum Naomi Campbell, Claudia Schiffer and Eva Herzigova.
 
În 2009, Valentino a prezentat un film documentar Valentino: The Last Emperor în care sunt relatate cele mai frumoase dar și cele mai stresante din viața designerului. Fashion Guide vă invită să urmăriți filmul.

Find Us

Address
123 Main Street
New York, NY 10001

Hours
Monday—Friday: 9:00AM–5:00PM
Saturday & Sunday: 11:00AM–3:00PM

More Stories
Momente de la Festivalul Cannes surprinse în 15 poze pe Instagram #cannesfestival2015 #style #dresses