Află totul despre brand-ul autohton O’Blanc

O’Blanc este noul brand autohton care a cucerit atenția publicului printr-un fashion show inedit în cadrul căruia a avut loc prezentarea  unei elegante colecții de rochii de seară. Olga Blanc (Goncearuc) ne-a oferit mai multe detalii despre noul brand dar și despre preferințele sale din modă.
 
Foto: O'Blanc
 
Când ai înțeles că dorești să devii designer?

Meseria de designer a venit de la sine. Eu nici astăzi nu conștientizez faptul că lucrez în această sferă.  Fac ceea ce-mi place.
 
Cum e să fii designer în Republica Moldova?

Designerul este designer , indiferent de țara în care activează. Toate neajunsurile care sunt la noi în Moldova influențează orice sferă de activitate, iar designul nu face excepție.
 
Care sunt aceste neajunsuri?

Desigur, lipsa pieței de desfacere. Țara este mică, suntem puțini și nu avem bani suficienți să investim în acest bussines. Dacă ar fi să comparăm cât de greu este să-ți dezvolți cariera de designer în America, unde este o concurență enormă și cum e să fii designer în Moldova unde piața de desfacere lipsește, putem constata o diferență enormă. Dar în același timp, acest lucru este și un avantaj pentru moldoveni, deoarece în America trebuie să investești foarte mulți bani pentru ca să devii cunoscut, pe când în Moldova acest lucru este mult mai ușor.

Oblanc

Te consideri o fashionistă?

Nu pot spune că sunt o fashionistă înrăită. Nu urmăresc cum se îmbracă femeile la fashion week-uri. De fapt, creațiile mele nu sunt realizate după ultimele tendințe din modă. Creez rochii în care femeile să se simtă frumoase, elegante și feminine.
 
Designerul preferat?

Designerii care mă inspiră în activitatea mea de zi cu zi sunt Zuhair Murad, Valentino și Elie Saab.
 
În ce stil te regăsești mai mult?

Desigur la evenimente speciale, optez pentru o ținută elegantă, mai ales pentru că reprezint fața companiei. Dar pentru ținutele de zi aleg să port ceva confortabil cum ar fi o pereche de jeanși și ghete, ca o adolescentă de 15 ani.

Foto:Olga Blanc

Foto: Olga Blanc

 
Dacă tot ai menționat de fashion week-uri, ai avut ocazia să participi ?

În luna august suntem invitați în America pentru a participa în cadrul unui fashion week din Las Vegas. Ne-am înscris la un concurs pe site-ul american  www.talenthouse.com scopul căruia era descoperirea tinerilor talente. Am postat rochiile noastre de seară și am fost votați de aproximativ 7000 de persoane. Așa am câștigat invitația la acest fashion week.
 
Ce colecție vei prezenta în cadrul fashion week?

Va fi expusă colecția rochiilor de seară care am lansat-o recent. De fapt, anume cu acest tip de rochii am câștigat concursul, de aceea nu ar fi corect să prezentăm altceva.

Foto: O'blanc

Sursa foto: allfun.md

 
De ce ai numit brandul “O’Blanc”?

Blanc este numele de familie al mamei mele. Iar O provine de la Olga, numele meu. Așa a apărut O’Blanc.

Foto: Olga Blanc

 
Ce culori domină în creațiile tale?

De obicei folosim culori aprinse, în special pentru sezonul de vară.  Anul acesta am optat pentru culori palide. Totuși, accentul pe culoarea roșie a rămas. În rest, au dominat culorile pastelate.
 
Ce țesături folosești la crearea rochiilor?

Am folosit șifonul, deoarece este o țesătură ușoară și fluidă și e plăcută pentru corp, mai ales în perioada de vară. Mai folosim și ghipura. Majoritatea țesăturilor le procurăm din Italia, Rusia și România.

Foto: O'Blanc

Foto: O'Blanc

Foto: O'Blanc

La ce preț putem procura o rochie marca O’Blanc?

Prețul unei rochii începe de la 150 de euro. Nu există un preț standart, deorece facem comenzi personalizate, iar prețul variază în dependență de dorințele și necesitățile clientului.
 
Care au fost reacțiile persoanelor prezente la show? Având în vedere faptul că ai ales o locație specială.

Cei prezenți la prezentarea colecției O’Blanc, au rămas surprinși de eveniment. Nu s-a știut că defilarea va avea loc pe acoperiș, iar acest lucru cred că a avut efect.

Foto: O'Blanc

GALERIE FOTO

 

Interviu realizat de Svetlana Postolachi

Foto: Arhiva Personală

Find Us

Address
123 Main Street
New York, NY 10001

Hours
Monday—Friday: 9:00AM–5:00PM
Saturday & Sunday: 11:00AM–3:00PM

More Stories
9 lucruri care nu vor fi la modă în 2014 / FOTO