Evgheni Hudorojcov: “Femeile mereu își doresc să eclipseze prin ținute”

Evgheni Hudorojcov este un tânăr designer autohton, talentat şi deosebit. Creaţiile sale sunt dedicate în exclusivitate publicului feminin, incluzând rochii de mireasă dar şi de ocazii.

EHO

În incinta showroom-ului său din inima capitalei, poţi găsi o oază de eleganţă şi feminitate, stofe selecte şi un aer cu aromă de fashion, ce ademeneşte toate iubitoarele de un shopping cu stil.

_MG_3773

E un lucru frumos să creez pentru femei. De când m-am axat anume pe acest public țintă, am învăţat să le înţeleg stilul, să conștientizez că fiecare din ele este o personalitate unică şi mereu își doresc să eclipseze prin ținutele lor. În curând însă, voi lansa și o linie de haine pentru toate zilele.

EHO

Atunci când realizez o comandă, mă consult cu clienta. În funcţie de ce o avantajează atunci când poartă o rochie, încerc să găsesc idei cât mai inspirate pentru a crea o rochie inedită. Atunci când îmi doresc o nouă colecţie, totul  începe de la prima schiţă. După care urmeză cam vreo 60 de schiţe cu rochii. Numărul se reduce în final la doar 20 de modele.

_MG_3780

Bărbaţii văd altfel femeia. Nu în zadar se spune că ei sunt cei mai buni bucătari, regizori sau creatori de modă (râde)! De aceea în momentul când fac planul pentru o viitoare rochie, mă gândesc cum această rochie ar putea atrage priviri, cum femeia ar putea fi în centrul atenţiei. În două cuvinte, e un joc de genuri!

IMG_1785

Ultima colecţie se numeşte Femme, în care domină culori pastelate, aprinse, sobre, un set de nuanţe antagoniste, degradeuri de la roşu spre negru  şi de la negru spre alb. Această colecţie aduce elemente ce inspiră pasiune, maturitate și linişte, precum este chiar femeia. Colecţia respectivă am prezentat-o la două evenimente de modă, unul în Dakar şi altul în Sibiu. Sunt bucuros de faptul că o parte din piesele acestei colecţii au fost vândute.

IMG_1697

IMG_1734

Dakar e totuşi un colţ de Africa. Pe continentul african totul este diametral opus de moda europeană. După eveniment însă, au fost vândute câteva rochii din colecţia Femme. Tot atunci, când mă pregăteam de prezentare, la un moment dat am început să nu îmi mai iubesc rochiile pe care le-am creat! Când am văzut acel boom de culori din moda africană, m-am îndoit de succesul pe care aş putea să îl am cu hainele mele. Dar totul a fost bine, în final. Modelele care au defilat în rochiile semnate de mine, au fost negrese, zece domnişoare deosebite!

IMG_1934

IMG_1806

Din păcate, am stat în Dakar doar 5 zile, insuficient timp pentru a studia mai detaliat lumea modei de acolo. Toţi designerii chiar și din alte ţării ale lumii, au prezentat colecţii cu elemente africane. Tipic pentru acest stil este explozia de culori, oamenii africani sunt mai cu temperament, mai vulcanici, iar nuanţele aprinse predomină şi în vestimentaţia lor. Am descoperit o stofă nouă compusă din bumbac şi ceară. La prima vedere, ai impresia că e piele. Hainele din acest material conferă senzaţia de răcoare când afară e cald şi vice versa.

IMG_1881

Acum lucrez pentru un alt eveniment, Black Fashion Week Paris, care va avea loc în octombrie a acestui an. Urmează lansarea liniei de haine pentru fiecare zi pe care o veţi putea găsi în magazinul Kuppers. Concomitent, lucrez la o nouă colecţie de rochii de mireasă pentru anul 2014. Sper să termin cu brio proiectele iniţiate, dar şi să am forţe pentru altele noi!

IMG_1920 (1)

Precizăm că Brand-ul EHO face parte din proiectul “Din inimă”, iar noua colecție a designerului va fi prezentă în cadrul Fall Fashion Walk 2013, eveniment ce promovează creatorii de modă din ţară. Acesta va avea loc pe 15 septembrie, în incinta hotelului Leogrand.

Mai multe detalii referitor la eveniment și procurarea biletelor aflați aici.

IMG_1968

Interviu realizat de Iuliana Mămăligă

Foto: Cristina Evtodii / arhiva personală EHO

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Find Us

Address
123 Main Street
New York, NY 10001

Hours
Monday—Friday: 9:00AM–5:00PM
Saturday & Sunday: 11:00AM–3:00PM

More Stories
Escape Adventures / Dubai – locul unde orice vis devine realitate