Moda anilor ’60 – perioada culorilor psihedelice

Fustele mini, cizmele până la genunchi, imprimeurile în culori aprinse și formele androgine  au fost cele mai importante elemente care au revoluționat moda anilor’60.

60s-fashion

Sursa foto: www.fashion-pictures.com

Decada dimensiunilor mini 

La sfârșitul anilor’50 se observă tendința de a renunța la formele voluptoase promovate intens de moda decadei anterioare în schimb devin tot mai populare  formele slabe și androgine. Designerul englez Mary Quant a folosit la maximum această tendință și a dorit să evidențieze frumusețea picioarelor slabe. Astfel, a creat fusta mini. Iar după ce și-a deschis magazinul de haine BAZAAR în Chelsea (1955), a promovat intens noile sale modele în moda de stradă a tinerilor. Spre începutul anilor’60 fustele și rochiile de lungimi  mini au devenit must have în garderoba tinerelor domnișoare din întreaga lume și se considerau baza oricărui look.

60s-fashion

Sursa foto: www.fashionsx.org

60s-fashion

 

Stilul  Jacqueline Kennedy

Tot la începutul anilor ’60 era foarte popular stilul Primei Doamne Jacqueline Kennedy. În mare vogă erau jachetele pătrate, ce aduceau aminte forma unei cutii (boxy jacket) cu nasturi supradimensionați. De obicei acestea erau purtate cu rochii scurte, fără mâneci ce aveau o croială simplă și dreaptă (shift dress). Iar pentru o ținută mai casual, femeile purtau pantalonii clopot sau capri.

Kennedy

60s-fashion

60s-fashion

60s-fashion

60s-fashion

Sursa foto: www.fashion-pictures.com

Multă culoare

Indiferent de ce purtau femeile, rochii, fuste, bentițe, paltoane sau cercei, toate aveau multă culoare. Imprimeurile geometrice și florale, în culori psihedelice dominau piesele vestimentare din acea perioadă.

60s-fashion

Sursa foto: diveintofashion.wordpress.com

Find Us

Address
123 Main Street
New York, NY 10001

Hours
Monday—Friday: 9:00AM–5:00PM
Saturday & Sunday: 11:00AM–3:00PM

More Stories
Eleganță și strălucire pe covorul roșu la Premiile Oscar 2016