Christian Dior, Dictatorul modei din Paris

Christian Dior a fost unul din cei mai influenți designeri francezi ai secolului XX. Deși cariera sa a durat doar 10 ani, el a reușit să cucerească lumea prin creațiile sale deosebite.

Dior And Models

Sursa foto: www.fashion.linio.com.co

 
Christian Dior s-a născut în 1905, în Normandia, Franța. Deşi venea dintr-o familie extrem de bogată, acesta şi-a impus viziunile în lumea modei, fără ajutorul financiar al părinţilor. Tatăl său își dorea foarte mult ca Dior să devină politician, astfel Christian a fost înscris în 1923 la Școala de Științe Politice. Cu toate acestea, Dior nu a renunțat la artă și a deschis o galerie de pictură care s-a bucurat de un mare success. În 1939, Dior a fost înrolat în armată, iar după întoarcere s-a angajat ca asistent la renumitul designer din acea perioadă, Marcell Boussac.

Dior

Sursa foto: www.britannica.com

În anul 1946 și-a deschis propria casă de modă, iar peste un an a lansat prima sa colecţie întitulată „New Look”. Colecția a primit aprecieri foarte pozitive, iar Dior a devenit  renumit în toată lumea. Designerul a renunțat la piesele inspirate din moda masculină, și a optat pentru linii şi modele noi, ce evidențiau feminitatea și senzualitatea oricărei femei. El a propus rochii sau fuste lungi și evazate, confecționate din cele mai bune textile ale timpului.

Dior

Sursa foto: www.vogue.co.uk

Dior

Sursa foto: www.pinterest.com

Dior

Sursa foto: extrasexy.tumblr.com

Succesul colecţiilor a fost atât de mare încât femeile care nu-şi permiteau creaţiile semnate de Christian Dior încercau să le coase de sine stătător acasă. Această colecție l-a făcut drept unul din cei mai cunoscuți “dictatori în arta modei din Paris”.

Christian Dior

Sursa foto: www.pinterest.com

În 1947 a fost lansat primul parfum din istoria casei Dior: “Miss Dior”.

Miss Dior

Sursa foto: misscherie.tumblr.com

După ce a devenit renumit, Dior și-a deschis primul său butic de modă în New York, a creat rochii pentru Marlene Dietrich și Ava Gardner și a lansat o linie de produse pentru  make-up.

Christian Dior

Sursa foto: jazzmena.wordpress.com

Marele creator a murit în 1957 în urma unui stop cardiac. Din 1984 proprietarul casei de modă Dior devine Bernard Arnault. De-a lungul timpului Arnault a numit în funcţie mai mulți directori de creaţie, printre care au fost și: Yves Saint-Laurent, Gianfranco Ferré, John Galliano, ş.a.
 
În 2005, Dior Christal uimeşte lumea prin utilizarea inovatoare a safirului, care până în acel moment era utilizat doar la realizarea ceasurilor. Dior propune folosirea safirului ca şi element decorativ, într-o multitudine de nuanţe.

Dior Christal

Sursa foto: www.vogue.com

Brand-ul Christian Dior rămâne renumit şi după 66 de ani de la lansare, iar pentru femeile din întreaga lume este caracterizat prin creativitate, lux şi măiestrie.

Dior

Sursa foto: www.dior.com

Text realizat de Stela Cheptene

Find Us

Address
123 Main Street
New York, NY 10001

Hours
Monday—Friday: 9:00AM–5:00PM
Saturday & Sunday: 11:00AM–3:00PM

More Stories
Photo Louis Vuitton prefall 2014-2015
Confort și eleganță în colecția masculină Louis Vuitton 2014-2015