Ce coafuri erau în vogă în perioada anilor `70

Dacă anii ’60 au fost influențate de proteste și revoluții hippie ce au schimbat radical imaginea femeilor în societate, atunci perioada anilor ’70 este momentul revenirii la feminitate și seducție. Pe lângă stilul vestimentar, femeile și-au schimbat și preferințele în materie de coafură.

hair

Sursa foto: www.glamourmagazine.co.uk

Tendinţele perioadei au păstrat câteva elemente hippie şi afro din deceniul precedent, dar a evoluat rapid la capitolul volum şi onduleuri, astfel  coafurile au devenit mult mai lejere și naturale.

Coafura „flip” era un adevărat must-have pentru acea perioadă. Tunsoarea în volum, bufantă şi cu vârfurile ondulate, oferea fiecărei femei un look delicat şi fin. Actriţa Farrah Fawcett s-a remarcat prin purtarea acestei coafuri.

Farrah Fawcett

Farrah Fawcett

Sursa foto: www.stylecaster.com

Influenţele afro din anii ’60 rămân pe poziţii şi în următorii ani. Părul extrem de voluminos şi creţ era în vogă, iar cele care erau alintate de la natură cu un astfel de păr, se puteau bucura din plin de această tendință.

Afro

Sursa foto: chanelboateng.blogspot.com

afro

afro

De asemenea, femeile nu au renunțat definitiv la stilul hippie. Acestea adoptau coafuri rebele sau bucle naturale, pe alocuri ciufulite, pentru a reda un aspect de neglijență.

hippie

hippie

Coafurile erau accesorizate frecvent cu bentiţe ce aveau diverse imprimeuri şi mărimi.

bentițe

bentițe

Sursa foto: www.pinterest.com

Text realizat de Stela Cheptene

Find Us

Address
123 Main Street
New York, NY 10001

Hours
Monday—Friday: 9:00AM–5:00PM
Saturday & Sunday: 11:00AM–3:00PM

More Stories
Exclusiv / Karizma în rolul actriței Brigitte Bardot