dandy beau brummel

Află cine a fost primul dandy din istorie și cum a apărut acest stil

Stilul dandy a fost inițiat încă la sfârșitul secolului XVIII, începutul secolului XIX în Anglia. Dandismul presupune o formă superioară a eleganței atât în vestimentație cât și în comportamentul unei persoane.

The_Circle_of_the_rue_Royale

Sursa foto: www.hoocher.com

beau-brummel-style

Sursa foto: www.finalfashion.ca

În secolul XIX, un dandy adevărat era persoana  ce  se îmbrăca după ultimele tendințe ale modei și se preocupa doar de imaginea sa. Avea un stil foarte rafinat iar pentru aceasta avea nevoie de costume cu o croială perfectă, ce îi evidenția formele siluetei. O astfel de persoană își schimba ținutele de 4 ori pe zi și era amator al parfumurilor și viciilor rare.

dandy

dandy

Sursa foto: www.pinterest.com

Primul dandy din istorie a fost un bărbat din clasa de mijloc pe nume George Bryan Brummel, care neavând un statut nobil în societate s-a remarcat prin modul său de a se îmbrăca. Astfel, Brummel folosea moda pentru a se face cunoscut printre aristocrați. Eleganța sa totală și comportamentul unui  gentleman adevărat iau adus faima printre cei mai influenți oameni din Anglia, precum prințul Regatului Unit, viitor rege George al IV-lea.

George Bryan Brummel

Beau Brummel

Brummel atrăgea atenția la cele mai  mici detalii. El nu ieșea din casă până nu era perfect bierberit, mereu în costume alb-negru, și cu eșarfe legate cu un nod sofisticat la gât. Anume  el a influențat apariția clasicului costum negru cu cravată care în scurt timp a devenit obligatoriu pentru ținutele office și de seară.

George Bryan Brummel

dandy

Sursa foto: www.nymag.com

Toate ținutele pe care le purta Beau Brummel necesitau mari cheltuieli de bani. În scurt timp el a cheltuit toți banii moșteniți de la bunicul său. Fiind datornic s-a refugiat în Franța unde a scris lucrarea „Costumul pentru femei și bărbați”, manuscrisul căruia a fost găsit cu o sută de ani mai târziu. În 1816 a fost prins și arestat  în Franța de creditori. În scurt timp, Brummel a fost eliberat, datorită prietenilor săi care i-au achitat cauțiunea. Ieșirea la libertate însă nu a fost una dulce. George a suferit câteva atacuri de apoplexie, iar în 1840 a murit la spitalul de psihiatrie.

George Bryan Brummel 

Beau_Brummel

Sursa foto: www.liveinternet.ru

Viața lui George Brummel a fost  descrisă în cărți și ecranizată de câteva ori. În 2002, la Londra a fost instalată o statuie în cinstea primului om dandy.

dandy

Sursa foto: www.pinterest.com

Find Us

Address
123 Main Street
New York, NY 10001

Hours
Monday—Friday: 9:00AM–5:00PM
Saturday & Sunday: 11:00AM–3:00PM

More Stories
Modelele Victoria’s Secret, sexy în noul spot publicitar / VIDEO