foto

Exclusiv / Mihaela Noroc, fotograful care a descoperit cele mai frumoase femei din lume

Mihaela Noroc este fotograf de profesie şi aventuristă în suflet. Inima şi raţiunea îi spun acelaşi lucru când este în proces de creaţie: descoperă frumuseţea şi uită de obstacole! După succesul obţinut în urma proiectului „Călător cu Tricolor”, Mihaela a înţeles că pasiunea sa pentru tradiţii, culturi şi civilizaţii străine trebuie să ia viaţă. Astfel, a început cea mai nebunatică călătorie în jurul lumii, şi timp de un an se aventurează să găsescă cele mai frumoase femei din lume. 

Mihaela Noroc a vorbit în exclusivitate pentru Fashion Guide, despre activitatea sa de fotograf, pasiunile sale, dar şi despre BAWproject.

Mihaela Norocfoto

De când te ocupi cu arta fotografică?

Fotografia a început să mă atragă în ultimii ani de liceu. Încă din copilărie am fost sedusă de culoare şi desen. Tatăl meu este pictor şi mi-am petrecut primii ani din viaţă însoţindu-l în atelier. Aşa că, alegerea ca meserie o ramură a artelor a venit natural la un moment dat în dezvoltarea mea.

foto

Ce te inspiră atunci când eşti cu aparatul foto în mână?

Declanşez aparatul foto când mă impresionează un moment, şi atunci, încerc să fiu cât mai deschisă şi entuziasmată de tot ce îmi oferă noi perspective fotografice. Extraordinar în fotografie este că frumuseţea, aşa cum ne-o imaginăm, este atât de aproape de noi şi o putem arăta tuturor. Totul este subiectiv, iar fotografia devine o latură a personalităţii tale şi se transformă într-un gând care-l împărtăşeşti tuturor.

foto

Ai finisat studii de specialitate?

Am urmat cursurile Universităţii de Arte din Bucureşti, la Secţia „Foto-Video şi Procesare Computerizata a Imaginii”.

foto foto

Cum a luat naştere proiectul „Beauty Around the World”?

În ultimii 5 ani am reuşit să călătoresc foarte mult, împreună cu soţul meu. Ne-au plăcut călătoriile lungi, întinse pe perioade de mai multe luni, în care ai timp să cunoşti şi să te cunoşti. După ceva timp, am încercat să creez un proiect care ar fi unit pasiunea mea pentru călătorii şi cea pentru fotografia fashion. Astfel, ideea proiectului „Beauty Around the World” s-a născut într-o călătorie în Etiopia, ţara în care am descoperit unele dintre cele mai frumoase femei din lume.

Bucharest, Romania

romania

Bucureşti, România

IRAN Shiraz, Iran

Shiray, Iran

În ce constă acest proiect?

Proiectul „BAW” presupune că am plecat în jurul lumii cu aparatul foto pentru un an, şi traversez cel puţin 25 de ţări. În fiecare loc în care ajung, încerc să fotografiez femei frumoase. Este un studiu în imagini despre frumuseţe şi diversitate. La sfârşitul călătoriei, sper să am sute de imagini cu chipuri cât mai intersante şi pline de poveste.

Tashkent, Uzbekistan

Tashkent, UzbekistanRiga, Latvia riga

Riga, Latviaafoto

Riga, LetoniaKrakow, PolandPoland

Krakow, Polonia

Care sunt cheltuielile suportate şi veniturile obţinute o dată cu desfăşurarea proiectului fotografic?

Există oameni care călătoresc cu un buget extrem de redus, aproape spre zero. Ca mijloc de transport folosesc de cele mai multe ori autostopul, iar nopţile le petrec fie în cort, fie la localnici. Partea cealaltă a monedei arată că există călători pentru care o experienţă plină de fast şi lux este ceea ce îi mulţumeşte, fără să ţină cont de sumele cheltuite. Noi suntem, poate, undeva la mijloc. Avem un buget zilnic în care încercăm să ne încadrăm şi care ne ajută să parcurgem distanţele şi să obţinem experienţele propuse. Proiectul, deocamdată, nu îmi aduce venituri. Este o activitate de suflet, care ţine de motivaţia şi opţiunea personală.

Odessa, Ukraine

Odessa, Ucraina

Tbilisi, Georgia

Tbilisi, GeorgiaChernivtsi, Ukraine

Cernăuţi, Ucraina

St Petersburg, Rusia

Sankt Petersburg, Rusia 

Fiind la începutul călătoriei, deja ai reuşit să focusezi cele mai impresionante femei. Totuşi, unde crezi că sunt cele mai frumoase femei din lume?

Cât este lumea de mare, pe atât de diferiţi sunt oamenii pe care i-am cunoscut. În momentul de faţă sunt la jumătatea călătoriei de un an în jurul lumii. Am plecat de acasă în urmă cu aproape 6 luni şi am parcurs prin mijloace de transport terestre până în Japonia. Am fotografiat femei frumoase începând cu Europa de Est şi ajungând până în Asia. Privind în urmă, îmi dau seama că una dintre cele mai importante calităţi ale proiectului este diversitatea frumuseţii. Fiecare loc are frumuseţea lui, şi fiecare chip este frumos în felul lui. Acum, pot spune că femei frumoase sunt peste tot. Trebuie doar să le descoperi.

Chisinau, Moldova Chisianu, Moldova Chisianu, Moldova

Chişinău, Moldova

Chisinau, MoldovaChisianu, MoldovaChisianu, Moldova

Chişinău, Moldova

Prin ce sunt deosebite chipurile fetelor străine?

Sunt atât de multe lucruri care le poţi citi pe un chip. De la emoţie şi trăire până la informaţie genetică. O nouă ţară mă întâmpină cu referinţe noi, pline de istorie şi tradiţii, pe care le pot simţi prin frumuseţea localnicei fotografiate. Fizionomiile sunt amprenta fizică care exprimă locul din care provenim, iar BAW project surprinde diversitatea frumuseţii şi frumuseţea în diversitate.

Tokyo, Japan

Tokyo, Japonia

Beijing, China

Beijing, China

Tallinn, Estonia

Tallinn, Estonia

Xiahe, China

Xiahe, China

De ce ai ales fotografia de modă şi de portretistică? Care a fost motivul pentru care ai ales această arie?

Cred că ţine de personalitatea mea, iar interacţiunea cu o fiinţă umană îmi este cea mai aproapiată. Îmi place să descopăr omul şi acţiunile lui şi încerc să surprind momente care îmi hrănesc curiozitatea.

Bangkok, Thailanda

Bangkok, Thailanda

St Pet, RussiaSankt Petersburg, Rusia 2

Sankt Petersburg, Rusia

Moscow, Russia

Moscova, Rusia

Lvov, Ucraina

Lvov, Ucraina

Sursa foto: Arhiva personală, www.bawproject.tumblr.com

Autor: Svetlana GORE

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Find Us

Address
123 Main Street
New York, NY 10001

Hours
Monday—Friday: 9:00AM–5:00PM
Saturday & Sunday: 11:00AM–3:00PM

More Stories
Workshop / Gabriela Atanasov și Rusanda Cojocaru te învață cum să devii super-woman pe online!