foto

AFLĂ CUM AU FOST DESCOPERITE RUJUL, RIMELUL ŞI OJA – ARMELE SECRETE ALE FEMEII

Buze senzuale, privire provocatoare, ten catifelat şi unghii îngrijite sunt armele secrete ale oricărei femei cu ajutorul cărora cucereşte întreaga lume.  Femeile apelează la produse cosmetice atât pentru a-şi asunde imperfecţiunile, cât şi pentru a-şi scoate în evidenţă frumuseţea. Fashion Guide îţi prezintă o incursiune istorică a apariţiei celor mai indispensabile produse cosmetice.
 

Rimelul – instrumentul vital care ne accentuează privirea şi ne transformă în adevărate dive, pentru prima dată a apărut în Egiptul Antic, unde se fardau în jurul ochilor doar aristocraţii pentru a se proteja de privirile răutăcioase. Interesant este că termenul mascara îşi are originea de la cuvîntul arăbesc “maskhara” ceea ce înseamnă „bufon”.

 

Adevărata revelaţie cosmetică a avut loc în anul 1913, atunci când chimistul T. L. Williams a utilizat crema surorii sale Malene. De aici a apărut renumitul brand internaţional Maybelline.

Rujul înarmează femeia cu sex-appeal, femenitate şi seducţie.  Acest lucru o ştiau şi femiile din Babilonul antic. Acestea zdrobeau pietrele semipreţioase şi aplicau pe buze substanţa lor colorată. Iar egiptencile utilizau amestecul dinte iod şi bron care era periculos şi le crea diverse infecţii.

În secolul al XVII – lea, Regina Elizabeta I a dat tonul unei adevarate tendinţe la Curtea Regală Engleză, şi anume: pielea de porţelan în combinaţie cu buzele roşii.

Când a venit la putere regina Victoria, Parlamentul Englez a adoptat o lege prin care s-a dat o adevărată luptă contra femeilor care erau fardate cu ruj, fiind considerate vrăjitoare, uşuratice şi furătoare de inimi.

Rujul pe care îl cunoaştem noi astăzi, se consideră că a apărut datorită popularităţii producţiilor cinematografice, care au pus în evidentă puterea seducţiei rujului de buze. Culorile care puteau fi găsite în acea vreme erau: negre, roșii, roz sau corai.

Martha-Streck-by-Ralf-Pülmanns-by-Vogue-Brasil-February-2014-3-560x740

Oja, de asemenea, era utilizată încă din antichitate, doar că avea o compoziţie absolut diferită şi inedită: albuş de ou, gelatină, ceară şi extract de seminţe. În anii1930 pe piaţa cosmetică a apărt un brand renumit – OJA, care îşi făcea reclamă şi pe paginile revistei Vogue. Michelle Menard este cel care creaza oja pe care o ştim astăzi.

Prima culoare fabricată a fost roşul, care se comercializa împreună cu rujul roşu. Totuşi, marele descoperitor al lacului de unghii este considerat Charles Revson, fondatorul brandului de produse cosmetice, Revlon.

Sursa foto: www.pinterest.com, www.vogue.itmaybellinebook.com

Autor: Stela Cheptene

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Find Us

Address
123 Main Street
New York, NY 10001

Hours
Monday—Friday: 9:00AM–5:00PM
Saturday & Sunday: 11:00AM–3:00PM

More Stories
Rochii fabuloase și trendy. Descoperă versatilitatea ținutelor de la Move