Street style / Doina Ţurcanu: „O haină aleasă corect îţi defineşte firea unică!”

Doina Ţurcanu este o fashionistă înnăscută, chiar dacă neagă această calitate. Îi place să fie unică şi cât mai originală. Şi cu toate că urmăreşte noile tendinţe în materie de modă, nu-şi va permite să devină o copie fidelă a cuiva, însă se va bucura enorm, dacă altcineva va încerca să se inspire din stilul ei. 

OX6A0215

Ai un stil vestimentar aparte. Care sunt regulile tale în modă?

Nu am reguli bine definite, pentru că, de obicei, mă îmbrac în funcţie de starea pe care o am. Spre exemplu, mă trezesc dimineaţa şi dacă îmi doresc să fiu feminină, atunci voi îmbraca o vestimentaţie elegantă, însă dacă mă simt somnoroasă, o să arunc pe mine o pereche de jeanşi, nişte adidaşi şi un pulover în stil boyfriend. În orice situaţie, îmbrac hainele care îmi definesc firea unică. De obicei, apelez la detalii rock şi vreau să destăinui că sunt cea mai mare fană a eşarfelor.

OX6A0248

De unde îţi procuri, de obicei,  hainele?

Majoritatea hainelor sunt cumpărate de peste hotare, şi anume din Germania, Austria și  România. Vara trecută am fost şi în America, aşa că m-am ales cu nişte haine şi de acolo.

OX6A0256

Dacă tot ai călătorit, te-aş ruga să faci o comparaţie între stilul european şi cel de acasă.

Mă bucură faptul că mulţi de la noi din ţară au început să-şi contureze propriul stil. Şi cu toate că prin „mulţi” încă se subînţelege un procentaj destul de mic, totuşi adesea poți  rămâne impresionat de ceea ce vezi pe străzile Chișinăului.  Observ uneori combinaţii interesante de culori. În Europa oamenii sunt mai liberi, respectiv şi stilul lor se lasă absorbit de această libertate. Dânşii nu au stereotipuri sau inhibiţii, adică nu-şi stabilesc limite atunci când îşi aleg ţinuta. Dacă un european va dori să-şi completeze look-ul cu o piesă abstractă sau extravagantă, o va face neapărat, în timp ce în Republica Moldova predomină fenomenul „ce-o să creadă lumea?”.

OX6A0282

Te-ai gândit vreodată să-ţi transformi pasiunea pentru modă într-o afacere?

Cum am menționat și mai sus, îmi plac mult eşarfele, astfel mi-a venit ideea să le vând. Mai târziu însă, mi-am dat seamă că nu pot să mă despart de lucrurile mele. Nu cred că pot deveni femeie de afaceri.

OX6A0288

Care sunt cele mai importante piese vestimentare în garderoba ta de primăvară?

Mă axez pe mulţi blugi, însă pentru primăvara aceasta mă voi îndrăgosti de fustele pompoase, voi opta pentru culorile aprinse şi pentru sacouri, care îmi vor conferi rafinament.

Cine din fashion icon-uri te inspiră?

Admir toate fashion icon-urile celebre, însă cea care mă fascinează este Cara Delevingne. În această personalitate mă regăsesc, deoarece astăzi pot să-i urmăresc eleganţa, iar mâine – infantilitatea.

OX6A0301

Pe lângă eşarfe, pe ce obișnuiești să cheltui cei mai mulți bani?

Îmi plac foarte mult genţile şi pantofii, iar din bijuterii – prefer inelele.

OX6A0339

Pe ce lucruri nu ai cheltui bani niciodată?

Nu aş da bani vreodată pe accesorii ieftine. Eu sunt în stare să dau bani mulţi, doar ca lucrurile mele să fie calitative. Nu aş da bani vreodată pe leggings cu print leopard, care reprezintă o patologie gravă în rândul moldovencelor.

OX6A0382

Ce sfaturi ai putea acorda în materie de modă și stil?

Cel mai important pentru o fashionistă este să poarte ceea ce-i place, chiar dacă de la început greşeşte atunci când îşi alege anumite haine pentru un look. Sfatul meu este să abordeze simplitatea şi să nu uite că o haină aleasă corect îți defineşte firea unică.

OX6A0447 OX6A0481

Foto: Yan Colors

Autor: Elena Putregai

*Preluarea sau copierea pozelor de pe site-ul www.fashionguide.md fără acordul redacției este interzisă! De asemenea nu este permisă publicarea pozelor care aparțin redacției Fashion Guide pe alte site-uri sau rețele de socializare fără a indica sursa și link-ul acesteia. În caz contrar Fashion Guide va lua măsuri conform legii în vigoare.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Find Us

Address
123 Main Street
New York, NY 10001

Hours
Monday—Friday: 9:00AM–5:00PM
Saturday & Sunday: 11:00AM–3:00PM

More Stories
Golden Globes 2014 / Ținutele cu care vedetele au strălucit pe covorul roșu