foto

Ion Mardare, fotograful care-și trăiește visul: „Fotografia de modă mă fascinează”

Este tânăr, talentat, are o carieră de succes, face parte din lumea modei şi este originar din Republica Moldova. Din interviul ce urmează veţi afla mai multe despre fotograful de modă Ion Mardare, cel care ştie să transmită emoţii prin fiecare poză.

foto

La ce vârstă a început să te pasioneze fotografia şi când ţi-ai dat seama că ea poate să-ţi creeze drumul către succes?

Fotografia a început să mă pasioneze pe la vârsta de 20 de ani, după ce am fost invitat să fiu model în cadrul unei agenții. Mi-am descoperit talentul într-o dimineață din vara anului 2008, când plecam la odihnă în sudul Portugaliei, Algarve. Atunci, din maşină, am făcut câteva fotografii la răsăritul soarelui, iar rezultatul  a fost  minunat. Timp de un an şi jumătate  am fotografiat natura și diverse obiective turistice. Mă fascina.

foto

De ce ai ales să faci fotografie de modă?

Cred că am ales fotografia de modă pentru că eram deja implicat în acest domeniu. Într-o zi am invitat câteva prietene şi le-am propus să facem o şedinţă  foto în aer liber. Pozele au ieșit extrem de bine și am primit doar cuvinte de laudă de la prieteni, ceea ce m-a motivat să continui. În 2011 am fost invitat să particip în cadrul unui workshop de fotografie de modă, iar organizatorul mi-a spus că am avut cele mai reuşite poze. De atunci au apărut din ce în ce mai multe invitaţii și oportunități în acest domeniu. Mai târziu am decis să urmez un curs de fotografie, care m-a ajutat să ating un nou nivel. Acum, fotografia de modă este cea care mă fascinează.

foto

Care au fost cele mai importante colaborări? 

Pentru mine orice colaborare este importantă, dar prioritare au fost editorialele  pentru revista de modă „Ellements Magazine”. Chiar am fost surprins când am fost contactat de editorul revistei şi mi-a spus că era interesat în lucrările mele. Le-a plăcut mult prima lucrare pe care am realizat-o pentru ei, așa că am reuşit să public încă două editoriale. Alte două recente colaborări de o mare importanţă au fost evenimentele „Lisbon Fashion Week – Moda Lisboa Vision 2014”  şi  „Portugal Fashion Organic 2014 Fall/Winter 14/15”, în cadrul cărora am participat ca fotograf de modă. A fost o experienţă  fantastică care m-a motivat să fotografiez în continuare colecţiile  designerilor naţionali şi internaţionali.

foto

foto

foto

Cum reuşeşti să obţii ceea ce îţi doreşti de la un model?

Sunt modele care mă surprind şi îmi oferă  mai mult decât aştept sau pretind de la ele. Ador să lucrez cu aşa tip de modele, pentru că primesc o satisfacție enormă și şedinţa foto decurge minunat. Dar se întâmplă să pozez fete foarte frumoase, însă care nu mă surprind. Acum am devenit mai exigent și selectez  foarte atent tipul de model, văd ce experienţă are, analizez portofoliul ei, astfel rezultatele sunt pe măsura așteptărilor.

foto

foto

Ce calităţi trebuie să posede modelul pentru a ieși perfect în poze ?

Modelul trebuie să fie expresiv, să  aibă dimensiunile necesare şi trăsăturile caracteristice pentru un model. Să fie frumoasă și îngrijită. Aspectul fizic este extrem de important.

foto

foto

Pe cine ți-ai dori să fotografiezi ?

Modelul fenomen de la moment – Emily Ratajkowski.

Care a fost cea mai memorabilă şedinţă foto?

Cea mai memorabilă şedinţă foto a fost, fără îndoială, prima ședință realizată într-o echipă mare. Am realizat-o în stilul „Pin up Girls’’ cu trei modele și două maşini clasice. Din echipă a făcut parte asistentul şi ajutorul fotografului,  care m-a ajutat cu materialul fotografic, echipament, lumină, obiective şi multe altele. Totul a decurs extraordinar.

foto

foto

Care mai sunt pasiunile tale?

Celelalte pasiuni ale mele sunt pianul, de fapt muzica în general. O altă pasiune este culinăria, îmi place mult să gătesc. La fel și fitness-ul, pentru că-mi place să am grijă de corpul meu şi să duc un mod de viaţă sănătos.

Unde te vezi peste cinci ani?

De obicei nu se întâmplă chiar totul exact așa cum ne dorim, însă visez să ajung în Statele Unite.

427155_393847500630539_831604894_n

foto

Un mesaj pentru cititoarele Fashion Guide.

Acceptaţi-vă  cum sunteţi, fiţi vesele, naturale, simple, realiste și genuine. Nu exageraţi cu machiajul,  lăsaţi să se vadă  frumuseţea naturală! Recomand să duceți un mod de viață sănătos și vesel, astfel veţi fi mereu frumoase. Urmăriţi lucrările mele şi fiţi mereu în trend.

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto

Foto: Arhiva Personală

Autor: Sofia Palade

Facebook: Ion Mardare Photograpy

Instagram: ionmardare

Site personal: www.ionmardare.com

 

 

Find Us

Address
123 Main Street
New York, NY 10001

Hours
Monday—Friday: 9:00AM–5:00PM
Saturday & Sunday: 11:00AM–3:00PM

More Stories
Descoperă colecția masculină marca Trussardi