„Bătălia stiliștilor” – cel mai grandios concurs din industria de frumusețe. Află detalii despre eveniment

În această primăvară reprezentanţii  industriei de frumuseţe au participat la un concurs de amploare, „Bătălia stiliștilor”. Despre noul proiect am discutat cu Elena Streapunina, directorul portalului de nuntă wedsale.md și organizatoarea competiției.

foto

Elena, povestiţi-ne  despre concursul „Bătălia stiliştilor”.

Anul trecut am realizat  proiectul „Premiul naţional WedAwards”, care s-a bucurat de succes şi un feedback pozitiv. Al doilea proiect marca wedsale.md, „Bătălia stiliştilor” promite a fi la fel de grandios şi popular. Iniţial era un concept naţional, după care s-au înscris și specialişti din România, Ucraina și Transnistria.

Prin ce diferă acest proiect de alte concursuri organizate pentru reprezentanţii industriei de frumuseţe?

În Moldova s-au mai organizat concursuri pentru hair-stilişti şi make-up artişti, dar acestea erau orientate doar pe specialiști și nu pe consumatori. Nu neg că diplomele, premiile și recunoaşterea colegilor sunt lucruri importante pentru un stilist, însă adevărata valoare constă în loialitatea clienţilor săi.

Succesul proiectului se datorează faptului că participanţii noştri  au concurat  în spaţiul online, pe pagina celui mai popular portal de mariaj din Moldova. Site-ul wedsale.md este zilnic vizitat de peste 10 000 de utilizatori unici, ce demonstrează interesul consumatorului faţă de proiectele noastre.

Care este scopul acestui proiect?

Proiectul are trei scopuri principale:  identificarea celor mai de succes reprezentanți ai industriei de frumusețe din Moldova, sporirea schimbului de experienţă între specialişti şi realizarea unei legături dintre hair-stilişti și make-up artişti cu potenţialii lor clienți.

Cine a avut șansa de a se înscrie în concurs?

Orice reprezentant al industriei de frumuseţe, atât începător, cât şi profesionist. Fiecare participant a publicat lucrarea sa pe wedsale.md și a acumulat numărul necesar de voturi pentru a trece în etapa următoare. Conform voting-ului au fost aleși 45 de finalişti, pintre care se numără 20 make-up artişti, 15 hair-stilişti şi 10 saloane de frumuseţe. Ei vor pregăti câte o lucrare, care va fi prezentată unui juriu internațional.

Printre membrii juriului se numără şi câţiva reprezentanţi din partea Moldovei: Natalia Simkiv, preşedintele Asociaţiei de Dezvoltare a Artei Coafurii în RM; Sergiu Bacioi, câştigătorul proiectului WedAwards în categoria „Cel mai bun hair-stilist de nuntă”; Aliona Simkiv, proprietara unei şcoli de make-up, directorul reprezentanţei companiei Atelier în Moldova; Iuliana Sandu, câştigătoarea WedAwards în categoria „Cel mai bun make-up artist de nuntă”.

Câte nominalizări vor fi în competiție?

În concurs vor fi trei nominalizări: hair-stilist, make-up artist și beauty-salon. În finală participanţii se divizează în două categorii: profesionişti cu experienţa de lucru peste 2 ani şi juniori cu experienţa de lucru mai puţin de 2 ani. La fel și lucrările se separă în două categorii: comerciale sau fashion.

Am  pregătit un premiu special pentru nominalizarea „Descoperirea anului”, care va fi înmânat unui favorit din categoria Junior. Lucrările finale vor fi publicate pe site-ul wedsale.md, iar vizitatorii noştri vor putea alege  participantul, care va obţine premiul pentru „Simpatia publicului”.

Cum a trecut prima etapă?

Demn. Ţin să mulţumesc toţi participanţii pentru corectitudinea de care au dat dovadă  în acest concurs. Acest lucru demonstrează nivelul înalt al industriei de frumusețe din Republica Moldova.

Când vom afla numele câştigătorilor?

Câştigătorii vor fi anunţați la ceremonia de decernare a premiilor care va avea loc în luna mai. Opt participanţi vor pleca acasă cu statuete de onoare. La fel, vom promova câștigătorii în reviste precum Estetica, Hair-style, Professional, Nunta, vom înmâna certificate pentru studii de specializare, și vom oferi diverse produse din partea sponsorilor şi partenerilor. Ceremonia se aşteaptă a fi grandioasă. Sunt sigură, spectatorii show-lui vor fi impresionaţi.

Ceremonia de decernare va fi un eveniment privat?

Toți doritorii sunt așteptați la eveniment. Pentru detalii, contactați organizatorii la numărul de telefon 079-144-144.

Foto: Arhiva personală

Find Us

Address
123 Main Street
New York, NY 10001

Hours
Monday—Friday: 9:00AM–5:00PM
Saturday & Sunday: 11:00AM–3:00PM

More Stories
Rihanna, în campania de primăvară-vară a brandului Balmain / FOTO