Fashion Journalism / Cele mai frecvente gafe vestimentare la jurnaliști

Fashion Guide, special pentru site-ul everydayjournalism.md, rubrica Fashion Journalism, a depistat care sunt  greșelile de stil le care pe comit jurnaliștii și vă prezintă câteva recomandări.

Iată care sunt cele mai frecvente gafe vestimentare care trebuie evitate de jurnaliști:

1. Alege o ținută casual pentru interviul de angajare.

Recomandări: Optați pentru o ținută clasică și elegantă. Pentru femei alegerea perfectă va fi costumul clasic compus din pantaloni la dungă sau fustă creion, cămașă albă și sacou. Pentru bărbați e recomandat costumul clasic în nuanțe gri, negru sau navy, de asemenea purtat cu o cămașă albă sau albastră.

foto

Sursa foto: tumblr.com

foto

Sursa foto: tumblr.com

2. Nu respectă dress code-ul indicat pe invitația evenimentului la care trebuie să fie prezent.

Recomandări: Dacă doriți să lăsați o impresie bună gazdei evenimentului și să vă  fie apreciat profesionalismul, respectați dress code-ul impus. Astfel, pe lângă faptul că veți fi remarcat, cu siguranță o să vă simțiți mai confortabil și mai încrezut în sine.

3. Vine la redacție îmbrăcat neglijent sau vulgar.

Recomandări: Femeile ar trebui să evite jeanșii rupți, piesele vestimentare cu aplicații metalice și rupturi, fustele mini,  machiajul strident și coafurile voluminoase. Optați pentru un look cât mai natural și ținute simple.

Bărbații la fel ar trebui să evite blugii rupți sau exagerat de vopsiți, pantalonii scurți, tricourile fără mâneci, încălțămintea sport și articolele vestimentare în culori stridente. În schimb nu vor da greș dacă vor purta  blugi clasici sau pantaloni chino în culori neutre, cămăși în carouri sau unicolore, sacouri, pantofi sau mocasini.

foto

Sursa foto: carolinesmode.com

foto

Sursa foto: tumblr.com

foto

Sursa foto: tumblr.com

4. Nu se îmbracă corespunzător atunci când intervievează pe teren.

Recomandări: Dacă aveți planificat din timp un interviu important, îmbrăcați-vă corespunzător locului unde va avea loc interviul. Dacă întâlnirea e programată într-o instituție de stat, atunci ținuta clasică, elegantă este obligatorie. Dacă aveți o discuție neformală, într-o cafenea atunci e admisibilă și o ținută smart-casual.

foto

Sursa foto: thefashionspot.com

foto

Sursa foto: tumblr.com

foto

Sursa foto: www.pinterest.com

 

 

Find Us

Address
123 Main Street
New York, NY 10001

Hours
Monday—Friday: 9:00AM–5:00PM
Saturday & Sunday: 11:00AM–3:00PM

More Stories
Află totul despre printul care domină sezonul rece: houndstooth!