Fashion Stories / Ana Casian: „Mi-ar plăcea să mă văd pe coperta revistei Vogue”

Ana Casian este model de profesie și tot timpul său este dedicat acestei pasiuni. Basarabeancă de origine,  s-a stabilit cu traiul în Portugalia, unde își desfășoară activitatea și se bucură de un adevărat succes.

Ana Casian a acordat recent un interviu exclusiv pentru Fashion Guide în care ne-a vorbit despre modelling, vise și colaborări. Având deja o vastă experiență în acest domeniu, ea ne-a dezvăluit mai multe detalii din culisele modei.

1922069_849545195071198_264686338_n

De la ce vârstă a început cariera ta de model şi ce te-a motivat să faci parte din  această lume?

Cariera mea de model s-a început la vârsta de 17 ani, după ce mi s-a propus să pozez pentru agenția de modelling cu care colaborez acum, în timp ce participam la un casting pentru un concurs. Însă curiozitatea pentru această  lume o am de la vârtsa de 14 ani, când am câștigat un concurs regional de modă. Am avut o mare susținere de la familie, în special de la mama mea, care a fost cu mine la toate castingurile până a împlini 18 ani.

foto

Care au fost primele succese ale tale şi cu cine ai colaborat?

Fiecare colaborare pe care am avut-o până acum a fost un succes pentru că m-a ajutat să cresc la nivel profesional și mi-a permis să-mi creez o experiență vastă în domeniu și un portofoliu mai bogat. Prima lucrare de publicitate a fost pentru un brand internațional „7days”, iar în materie de fotografie am colaborat cu Ismael Prata, unul din cei mai talentați  fotografi portughezi,  pentru a fi imaginea brandului de genți ,,Manjerica’’.

foto

Care este secretul unei şedinţe foto reuşite?

Pentru a avea parte de o ședință foto reușită fac mai întâi de toate un mic research despre echipa cu care voi lucra. Cum ar fi: să cunosc mai bine lucrările fotografului și să pot înțelege care este stilul său de a lucra. În acest mod pot din timp să fiu mai precaută. Îmi place să mă dedic la maxim și să dezvălui ce-i mai bun din mine. Nu poate lipsi încrederea, simpatia și energia bună. Consider că zâmbetul și voia bună sunt factorii-cheie pentru o ședință foto reușită.

foto

După ce criterii sunt selectate modele din Portugalia şi prin ce se deosebesc de cele din alte ţări?

Pentru a poza este suficient să ai 1, 73 cm, iar pentru a defila – 1,75 cm. Pentru fotografie este necesar ca tenul să nu fie bronzat, iar părul deschis la culoare este în continuare cel mai căutat. Femeile din Portugalia ies în evidență datorită aspectului mai exotic și curbelor delicate.

foto

Care sunt aspiraţiile tale în modă?

Mi-ar plăcea să reușesc să pozez  într-o revistă de Haute Couture și chiar să mă vad pe coperta ,,Vogue’’. De asemenea mi-aș  dori să pot ajunge într-o zi să am oportunitatea de a lucra în afara Portugaliei, cu noi fotografi, designeri si make-up artiști. Dar, în plus aș profita din plin de fiecare oportunitate.

foto

10341432_10200966108754126_2303164322640363324_n

Cum reuşeşti să te menţii în formă?

Sunt foate norocasă  de genele pe care mi le-au transmis părinții  mei, dar și  de mică mi-a plăcut sportul. Încerc să respect orele de masă și mențin o dietă bogată în legume și fructe. Acest stil de viață mă menține în formă.

foto

Cariera de model are prioritate pentru tine sau pe viitor te vezi în alt domeniu?

Pentru moment cariera mea de manechin este pe prim-plan și dedic tot timpul meu pentru modă. În viitor  mi-aș dori să urmez studiile superioare în domeniul relațiilor internaționale.

10015641_695866737126388_1793772910_n

Un mesaj pentru toate cititoarele fashionguide.md…

Schimbați-vă piesele din garderobă  mai des și nu vă fie frică să vă reinventați imaginea. Acceptați-vă atât  perfecțiunea cât și imperfecțiunea, deoarece are și aceasta harul său.

Autor: Sofia Palade

Sursa foto: arhiva personală

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Find Us

Address
123 Main Street
New York, NY 10001

Hours
Monday—Friday: 9:00AM–5:00PM
Saturday & Sunday: 11:00AM–3:00PM

More Stories
photo
Sfaturi și reguli / Cum ieși în evidență purtând culoarea gri?