MARINA CASAPU, BLOGGERIȚA CE EMANĂ ELEGANȚĂ AMERICANĂ / FOTO

Știe să se îmbrace cu gust, să emane eleganță, este cât se poate de senzuală şi cucereşte prin feminitate. În garderoba sa putem găsi blugi, bluze din mătase, sacouri sobre, pantofi deosebiți și cât mai multe accesorii vintage. Bloggerița Marina Casapu, stabilită de ani buni în SUA, reușeșete chiar dincolo de ocean să frapeze moldovencele prin creativitatea de care dă dovadă în crearea unor ținute vestimentare impecabile.  Deși spune că oarecum s-a adaptat unui stil vestimentar  american, fashionista se conduce după o regulă de aur: alegeți hainele după corpul și stilul de viață!

Marina a fost de acord să ofere un interviu pentru Fashion Guide în care a vorbit despre viața profesională din domeniul modei, experiența pe care o deține în materie de fashion, dar și despre cei mai importanți pași în procesul de alegere a unei ținute perfecte.

DSC_2013

Povesteşte-ne un pic despre tine şi blogul tău.

Sunt originară din sudul Moldovei, din orașul Cahul. Înainte de a pleca în Statele Unite, am studiat doi ani la Facultatea de Arhitectură la Universitatea Tehnică din Moldova. În SUA am ajuns ca și alți mii de studenți moldoveni, prin intermediul programului „Work & Travel”, ca apoi să-mi continui studiile pe meleagurile americane. Mi-am început blogul în primăvara anului 2011, după mai multe tentative care nu le dusesem până la final. La început, aveam îndoieli, îmi era groază de feedback-ul negativ și mă temeam de comentariile răutacioase. Din fericire n-a fost să fie, am avut noroc de bunii prieteni care m-au susținut, dar și de comunitatea de bloggeri care este foarte primitoare.

DSC_0194DSC_0185 untitled-1-6 (1) untitled-7

Cât de important este pentru tine modul în care te afişezi în public?

Pentru mine fashion-ul este o artă, e un mod de exprimare. E sursa ce mă ajută să-mi dezvolt și mențin propriul meu stil. Desigur că e foarte important cum mă prezint și sunt percepută de public. Dacă îmi place ce port, sunt mai încrezătoare în puterile proprii, dar și reacția celor din jur e mult mai pozitivă și prietenoasă.

untitled-3-9IMG_0195 IMG_2272 untitled-1-5

Ai călătorit mult prin diverse ţări, oraşe şi capitale moderne. Spune-ne care este legătura dintre „fashion” şi „travel”?

Din propria experiență și după mai multe eșecuri, am ajuns la concluzia că, de fapt, călătoria și moda nu au nicio legătură. Atunci când călătoresc, tot ce vreau și de ce am nevoie este să mă simt liber și comod. Însă, nu uit niciodată că și o ținută lejeră trebuie sa fie stilată și mereu bine aranjată. Iar, după șase ani trăiți în SUA, mi-am dat seama că și pentru americani confortul este o condiție deosebită.

IMG_2572 untitled-2 (1)

Descrie-ne stilul vestimentar care te diferenţiază pe tine de alte fashioniste.

Nu am un stil vestimentar bine definit, îmi place să le încerc pe toate. Mi se pare foarte anost să fiu adepta unui singur stil, m-aș plictisi prea repede. Nu știu dacă acest lucru mă face să fiu diferită de alte fashioniste, dar îmi plac la nebunie lucrurile neobișnuite. Chiar dacă sunt îmbrăcată simplu, mereu optez pentru un accesoriu. Fie o geantă, fie o pereche de botine, ochelari sau bijuterii, pe care mizez că mă vor face să fur cât mai multe priviri. Îmi plac piesele îndrăznețe și inovative. Niciodată nu mi-a fost frică să ies în evidență, chiar dacă uneori atrag și priviri nedumerite, atât timp cât mă simt bine în hainele pe care le port, nu-mi pasă ce cred și ce zic alții.

untitled-1-2 (1) untitled-1-6DSC_0078 IMG_2642IMG_0201 IMG_1847 IMG_2339 IMG_2435 IMG_2538 untitled-1-2 untitled-1-4IMG_2813

Te informezi despre trendurile vestimentare? Care sunt sursele tale de informare pe acest subiect?

Citesc mereu o mulțime de bloguri și reviste online dedicate modei, și nu numai. Blogurile preferate sunt: Sincerely Jules și după părerea mea, cel mai mult mă regăsesc în stilul ei. O altă bloggeriță ce mă inspiră este Man Repeller, îmi place mult de ea pentru că e haioasă și are cele mai bizare piese vestimentare pe care le pot vedea; și Kayture pentru că fiecare fotografie, este foarte calitativă, profesionistă și este un „fashion editorial” în adevăratul sens al cuvântului. Sunt foarte multe bloguri bune, care nu sunt renumite, dar care merită să fie urmărite.

untitled-3-2DSC_0012 IMG_0158 IMG_0258

Ce părere ai despre moda pe care o vedem zilnic pe străzile din Chişinău?

Marea majoritate a fetelor noastre se îmbrac cu bun gust, chiar dacă în Moldova, practic, nici n-ai din ce alege sau de unde să te inspiri, în comparație cu alte țări. Totuși, după părerea mea, sunt prea multe fete care optează pentru unghii false și sprâncene tatuate. Naturalețea e mult mai atrăgătoare. Totodată, prea multe fashioniste tind să se dezgolească și confundă termenul „sexy” cu „vulgar”. Eu am o regulă – fusta scurtă necesită un decolteu mic sau chiar non-existent, și viceversa – dacă decolteul este generos, atunci picioarele neapărat trebuie ascunse. Trebuie să existe un oarecare echilibru, să lăsăm loc pentru un mister în ținuta noastră. Totuși, aș vrea să văd mai multe look-uri simple și lejere, care nu-ți dau senzația că s-a depus prea mult efort.

DSC_0386 untitled-1-7 untitled-6

 Care sunt piesele vestimentare preferate din garderoba ta?

Dacă să vorbim la general, blugii. Practic trăiesc în blugi, sunt atât de versatili. Îi poți încorpora în absolut orice ținută, fie aceasta casual, fie de seară, ori de zi.

DSC_0130IMG_2333 IMG_2638 IMG_3010 untitled-2 (2) untitled-4-2

Cât de mult contează pentru tine ca o haină să fie „brand name” sau „no name”?     

Garderoba mea este un adevărat mix de „high” and „low” price. Pe lângă lucrurile de la Prada și Stella McCartney, am și piese de la Zara sau American Eagle. De obicei, prefer să investesc și să dau mai mulți bani pe accesorii și piese vestimentare clasice, în privința cărora sunt sigură că au fost și vor fi încă mult timp în vogă. Oricum, sunt foarte atentă la ce cumpăr, pun accent mai mult pe calitate, și nu cantitate sau branduri.

IMG_0194DSC_0286DSC_0006-2 DSC_2016

Unde vrei să ajungi peste câțiva ani? Crezi că fashion blogging-ul va deveni o meserie de viitor?

Nu-mi place să-mi fac planuri de viitor, trăiesc cu ziua de azi. Desigur, ar fi minunat dacă aș putea să-mi transform acest hobby într-o profesie, dar nu tind spre asta. După ce am absolvit Colegiul de Business, aici în Statele Unite, m-am „îndrăgostit” de Marketing. Acum, sunt pasionată de tot ce este legat de branding și publicitate. Așa că îmi dezvolt cariera spre această direcție.

untitled-2-10

Dezvăluie pentru cititoarele Fashion Guide un truc vestimentar care îți garantează succes de fiecare dată.

Eu cred că cel mai important este ca haina să stea bine aranjată pe corp, să ascundă minusurile și să scoată în evidență plusurile. Ceva timp am lucrat în calitate de stilist personal și am rămas uimită de faptul că majoritatea femeilor nu-și cunosc bine proporțiile siluetei și văd minusuri acolo unde de fapt, nu există. Astfel, aș sfătui ca orice doamnă, domnișoară să se îmbrace în ținuta care crede că i se potrivește cel mai bine sau pe care o alege cel mai des și să analizeze de ce anume acele piese vestimentare o avantajează. Există mai multe tipuri de siluete și e foarte important să știm din ce categorie facem parte. Totodată, ar fi bine daca a-ți avea și părerea obiectivă a unei persoane de încredere.

untitled-5-3 DSC_0629DSC01417 IMG_2335 untitled-2

Sursa foto: www.marinacasapu.blogspot.com

Autor: Svetlana Gore

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Find Us

Address
123 Main Street
New York, NY 10001

Hours
Monday—Friday: 9:00AM–5:00PM
Saturday & Sunday: 11:00AM–3:00PM

More Stories
elle
Vezi cum se îmbracă redacția revistei ELLE