foto

Fashion Journalism / Coafura și make-up-ul potrivit pentru jurnaliste

Orice jurnalistă trebuie să arate impecabil atât în fața camerelor de luat vederi, cât și în spatele ei. Pentru aceasta nu este suficient doar să asortați ținutele corect. Elementele definitorii pentru un look perfect sunt coafura și machiajul care trebuie alese în conformitate cu locul și evenimentul la care este prezentă jurnalista.

Astfel, Fashion Guide, special pentru site-ul everydayjournalism.md, rubrica Fashion Journalism, vine cu recomandări de stil de care trebuie să țineți cont.

Recomandări pentru prezentatoarele tv:

Este important să cunoașteți câteva reguli de bază din acest domeniu pentru a nu da greș atunci când aveți o apariție în direct.

1. Optați pentru un machiaj în nuanțe mate, deoarece luciul nu se privește bine la cameră.

2. Nu veți da greș dacă veți accentua ochii cu un contur mai pronunțat, sau veți folosi multă mascara pentru a crea impresia unor gene voluminoase. În acest caz puteți renunța la fardurile pentru ochi sau să optați pentru nuanțe nude, foarte naturale.

3. În cazul în care optați pentru farduri de pleoape în culori aprinse, atunci renunțați la conturul pronunțat în favoarea unuia de aceeași nuanță cu fardul folosit.

4. Pentru culoarea buzelor evitați nuanțele stridente precum roșu, oranj sau roz aprins. În schimb, optați pentru o gamă de culori caldă și naturală, care să nu sustragă atenția telespectatorilor.

foto

Sursa foto: sortrashion.com

foto

Sursa foto: flickr.com

5. În materie de coafură cel mai potrivit ar fi părul scurt de tip bob sau până la umeri, care poate fi ușor și repede prins în diverse moduri sau poate fi lăsat liber pe spate în forme de bucle sau drept. În cazul în care nu doriți să renunțați la părul lung, puteți opta pentru coadă, coc sau bucle lejere.

6. Renunțați la coafurile bufante și voluminoase și optați pentru o aranjare a părului cât mai naturală. De asemenea aveți grijă să evitați coafurile neglijente.

7. Prezentatoarele buletinelor de știri pot opta pentru un make-up în culori mai stridente pentru a-și accentua trăsăturile feței, mai ales că în fața camerelor de luat vederi machiajul își pierde din intensitate.  Atenție însă, nu exagerați cu prea multe nuanțe, evitați make-up-ul vulgar și apelați la sfaturile experților din domeniu.

foto

Sursa foto: hairsafari.us

Sursa foto: prettydesigns.com

Recomandări pentru reporterițe:

Chiar dacă reporterițele nu apar des în fața ecranelor tv, ele trebuie să acorde atenție machiajului și coafurii pe care o portă  la locul de muncă. Un reporter niciodată nu poate ști la ce evenimente va ajunge și ce interlocutor va avea de intervievat, de aceea trebuie să arate mereu impecabil. Iată ce recomandăm:

1. Optați pentru machiaj natural, cu mici accente pentru a scoate în evidență trăsăturile feței. Astfel, puteți folosi o simplă mascara pentru a accentua privirea, sau aplicați  un luciu pentru buze pentru a capta atenția interlocutorului atunci când îl intervievați.

2. Nu exagerați cu fardurile pentru obraji. Optați pentru culori apropiate de nuanța pielii.

3. Renunțați la extensiile genelor, acestea nu arată estetic.

foto

Sursa foto: beautyeternal.tumblr.com

4. Optați pentru coafuri naturale precum cocul chignon, cosițe împletite , coada de cal sau bucle lăsate ușor pe spate.

5. Renunțați la accesorii pentru păr ce ies prea mult în evidență.

foto

Sursa foto: thenletitbe.blogspot.com

Find Us

Address
123 Main Street
New York, NY 10001

Hours
Monday—Friday: 9:00AM–5:00PM
Saturday & Sunday: 11:00AM–3:00PM

More Stories
foto
O nouă ediție YARDSALE! Află detalii despre târg