Sfaturi utile pentru un shopping cu buget redus

Pentru a avea o garderobă fenomenală nu este neapărat să cheltui de fiecare dată tot bugetul lunar în magazinele de haine. Indiferent dacă preferi să faci shopping în buticuri de lux sau în magazine de gen mass-market, trebuie să înveţi a face cumpărături inteligent.

635191695450999556

Pentru a crea o ţinută şic cu bani puţini trebuie să ştii câteva reguli de bază:

1.  Înainte să mergi la shopping-ul propriu-zis explorează site-urile de modă pentru a cunoaşte ce este în tendinţe. Următorul pas este să mergi şi să examinezi vitrinele pentru a-ţi crea o imagine despre oferta de pe rafturi, ce îţi place şi ce se încadrează în bugetul tău. Astfel probând mai multe articole vestimentare vei înţelege ce fel de haine te prind şi îţi vei antrena ochiul să observe produse la preţuri rezonabile, dar care arată scump.

2. Foloseşte ceea ce ai deja în dulap. De exemplu, dacă ai o fustă grozavă, caută un top simplu, dar care să îi scoată în evidenţa părţile tari. O rochie simplă de care te-ai săturat îşi poate schimba uimitor aspectul cu ajutorul unei eşarfe senzaţionale sau unui accesoriu neaşteptat. Când mergi să faci cumpărături  îţi poţi lua cu tine câteva produse cărora preconizezi să le gaseşti combinaţia perfectă.

show_image

3. Împrieteneşte-te cu vânzătoarele de la magazinul de unde faci cel mai des cumpărături. Acestea sunt surse excelente de informaţii: îţi pot spune când au loc reduceri, îţi vor pune deoparte un articol care îţi place şi vei putea fi mereu la curent cu apariţiile noilor articole pe rafturi.

4. Magazinele vintage sau cele de tip second-hand sunt o comoară, dacă ai plăcerea să pierzi ceva timp, în căutarea unui articol unic. Răscolind prin mormanele de îmbrăcăminte, poţi găsi haine de designer, rochii deosebite, bijuterii statement, genţi de calitate şi tot felul de mărunţişuri care te vor scoate în evidenţă, iar riscul să mai întâlneşti pe cineva care poartă acelaşi articol e redus la minim.

5. Cumpără produse de calitate, care să te avantajeze şi evită piesele care sunt considerate must-have doar pentru un sezon. Altfel, rişti să cheltui mulţi bani pe o haină care o vei purta doar câteva luni, pentru că în sezonul următor va fi demodată. Hainele clasice, rafinate se vor purta întotdeauna indiferent de tendinţe, iar acesta este un motiv suficient de puternic pentru a le introduce în garderoba ta.

6. Înainte de a pleca la shopping, stabileşte un buget fix şi ia cu tine numai atât cât ai stabilit. Renunţă la carduri, pentru că astfel nu îţi poţi controla  ordonat cheltuielile. Nu îţi „întinde”  buzunarul la maxim pentru o simplă piesă vestimentară, căci o poţi achiziţiona altă dată când dispui de un buget mai mare sau în sezonul reducerilor.

Shopping-Friends

7. Negociază la locul potrivit. Această strategie se poate dovedi foarte utilă atunci când călătoreşti. Preţurile produselor în zonele de odihnă şi turism sunt crescute în mod intenţionat şi deşi sunt oameni dispuşi să plătească un preţ de cinci ori mai mare, sunt şi alţii care negociază reuşind să achiziţioneze produsul dorit aproape pe gratis.

Aceste sfaturi, odată învăţate, vor deveni automatisme a modului tău de a face cumpărături eficient.

Text: Cristina Lupu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Find Us

Address
123 Main Street
New York, NY 10001

Hours
Monday—Friday: 9:00AM–5:00PM
Saturday & Sunday: 11:00AM–3:00PM

More Stories
Foto: Colecția Dior
Dior Haute Couture primăvară-vară 2013: o colecţie colorată şi feminină / GALERIE FOTO