Color Block. Ce este și cum se poartă? FOTO

De la culori extravagante la amestecuri de tonuri pastelate, color blocking-ul este una din  tendințele care domină sezonul rece 2014/2015.

Color blocking-ul reprezintă combinația expresivă dintre două sau mai multe culori, în care un ton îl „blochează” pe celălalt. Astfel, poți combina nuanțele aprinse cu cele palide, poți forma contraste izbitoare sau le poți atenua, folosind corect culorile de care dispui.

Cum se creează corect o ținută color block?

Primul pas constă în încercarea de a combina două culori în contrast. Astfel, puteți opta pentru o culoare aprinsă în combinație cu una neutră. Printre culorile neutre se numără negru, alb, bej natural, gri și maro deschis. În calitate de tonuri aprinse puteți alege nuanțe precum portocaliu, albastru primar, verde smarald, fuchsia sau magenta. De asemenea, puteți utiliza nuanțele neon.

Dior 2

Dior 3

marni

Roksanda Ilincic 2

versace

Acum, când puteți combina două culori, încercați să  adăugați a treia sau chiar a patra nuanță. Cea de-a treia nuanță trebuie să fie  în contrast cu partea intensă a combinației pe care ați format-o anterior. De exemplu, dacă purtați culorile alb și portocaliu, a treia culoare ar putea fi coral. Apoi, puteți adăuga mov sau roz. Când se alătură a patra culoare, diferită de a treia, aceasta intră în armonie cu prima.

Dior 1

fausto puglisi 1

fausto puglisi 2

fausto puglisi 3

Roksanda-Ilincic 1

Albul și negrul sunt nonculorile pe care le puteți combina cu orice. Acestea au tendința de a atenua contrastul dintre culori, astfel încât vă puteți asorta o ținută pentru birou folosind culori aprinse, dar care nu vor arăta extravagant, datorită nonculorilor.

Fiecare culoare se combină cu nuanțele care fac parte din gama acesteia. De exemplu, portocaliul se combină cu portocaliu mai deschis sau mai închis și cu tonurile pastelate ale aceleiași culori. Chiar dacă sunt asemănătoare, aceste culori pot forma efectul de color block.

Ținutele color block au devenit pentru acest sezon o adevărată salvare împotriva zilelor reci și posomorâte. Acum puteți alege între combinații extravagante sau pastelate, în funcție de stilul vestimentar pentru care optați.

Sursa foto: www.style.com / harpersbazaar.com / vogue.com / wwd.com

 Autor: Nelly Șargu

 

Find Us

Address
123 Main Street
New York, NY 10001

Hours
Monday—Friday: 9:00AM–5:00PM
Saturday & Sunday: 11:00AM–3:00PM

More Stories
foto
Cele mai stilate vedete a lunii iulie / Foto