Artpodium 2014 / Prezentarea colecțiilor în cadrul „Concursului tinerilor designeri” / Part 1

Pe 30 octombrie a avut loc deschiderea celei de-a 14-a ediții a Festivalului de modă „Artpodium 2014”. Conform tradiției, în prima zi a festivalului a avut loc „Concursul tinerilor designeri” care a întrunit în acest an 26 de creatori de modă din Republica Moldova, România și Ucraina.

Fashion Guide vă invită să urmăriți primele colecții prezentate în cadrul concursului.

Efros Iulia și colecția sa „Vița de vie” a atras atenția publicului și a juriului prin formele simple și lejere ale ținutelor. Pe lângă silueta elegantă a pieselor vestimentare, colecția s-a remarcat prin motive etno imprimate direct pe stofe. La realizarea colecției, Iulia Efros a optat pentru nuanțe profunde inspirate din culorile pământii ale solului moldovenesc. Astfel, nuanțele dominante au fost: brun, maro, și verde.

3 4 5 6 7 8

O altă colecție etno a fost prezentată de creatorii de modă din Ucraina, Musalieva Iulia și Alekberova Leila. Colecția a fost apreciată ca fiind una foarte versatilă datorită faptului că este compusă din diverse articole vestimentare precum rochii midi și maxi, pantaloni evazați și topuri lejere. Colecția s-a remarcat datorită articolelor din piele cu motive etno. De asemenea, a ieșit în evidență și încălțămintea care a fost creată manual de către tinerele creatoare de modă.

10 11 12 13 14

Una dintre cele mai memorabile colecții a fost cea prezentată de Postică Maria. Cioara a fost pasărea care a inspirat designer-ul  să creeze câteva ținute elegante pentru sezonul toamnă-iarnă.  Negrul a fost nuanța dominantă a colecției, iar piesa vestimentară care a ieșit în evidență a fost paltonul maxi fără mâneci.

15 16 17 18 19 resize

Vaculin Lidia și Raznovan Ecaterina  au prezentat o colecție compusă din rochii mini, unele fiind realizate în nuanțe metalizate.

20 22 23 25 26 27

„Incognito”se numește colecția Dianei Negara. Colecția este realizată în două culori: galben muștar și brun. Colecția s-a remarcat prin color-blocking și elemente decorative geomterice.

29 30 31 32 33

Cuciuc Marina și colecția sa „Emerald” a prezentat rochii și salopete pentru ocazii speciale decorate cu articole din piele. Culorile dominante sunt verdele smarald, negru și auriul metalic.

34 35 36 37 38

Gangan Doina în acest an a participat în cadrul concursului cu două colecții. Prima colecție, „Real Alpha Male”, este destinată bărbaților și este compusă din ținute confortabile de zi. Piesele vestimentare s-au remarcat prin forme evazate și buzunare mari aplicate pe exteriorul articolelor.

39 40 41 42 43

Colecția „Doina” semnată de Doina Gangan a impresionat prin calitatea și eleganța ținutelor. La prima vedere formele și siluetele pieselor vestimentare sunt foarte simple, dar în același timp te cuceresc prin grație și feminitate.

60 61 62 63 64 65

Donțu Maria a prezentat publicului ținute completate cu broderie manuală, ce întruchipau chipul unor femei deosebite printre care se numără și cele mai celebre fashion icon-uri precum Marylin Monroe și Audrey Hepburm. Rochia albă, maxi, a fost apreciată la cel mai înalt nivel.

44 45 46 47 48

Apostol Ludmila și Angel Natalia  au prezentat o colecție de accesorii statement potrivite pentru ocazii speciale.

49 50 51 52 53 54

Încă o colecție etno a fost prezentată de către tânăra creatoare de modă Pantea Ana. De data aceasta ținutele au fost realizate în tradiționalele culori folclorice, roșu și negru, decorate cu diverse motive etno, realizate manual.

55 56 57 58 59

Tașca Neli și colecția „Infamia culorilor” a surprins prin multitudinea de nuanțe pe care le-a folosit la crearea ținutelor sale. Astfel, pe podium s-a resimțit o adevărată bătălia a nuanțelor maro, oranj, albastru cobalt, galben și roșu.

67 68 69

*Pentru a vedea prima parte a pozelor din cadrul evenimentului accesați aici: Artpodium 2014 / Part 2

Autor: Svetlana Postolachi
Foto: Vadim Putregai

Find Us

Address
123 Main Street
New York, NY 10001

Hours
Monday—Friday: 9:00AM–5:00PM
Saturday & Sunday: 11:00AM–3:00PM

More Stories
Street Style / Paris Fashion Week SS 2015 – Part 4