Fashion Icon / Twiggy, etalonul frumuseții androgine care a scris istorie în lumea modei

Deţinătoarea unui look androgin de invidiat, cuceritoare, mereu cochetă şi fermecătoare, cu un stil unic în industria modei şi a imaginii sale neobişnuite, Twiggy a devenit un fashion-icon veritabil. A izbucnit rapid în lumea modei, revoluționând stereotipurile şi standardele frumuseţii şi feminității, devenind întruchiparea perfectă pentru o generaţie rebelă.

Vorbim despre legendara figură din lumea mondială a modelling-ului, incomparabila Twiggy.

2

Sursa poza: www.life.time.com

Numele adevărat a lui Twiggy este Lesley Hornby. Diva s-a născut pe data de 19 septembrie 1949 în Anglia, Londra. La frageda vârstă de 16 ani, tânăra reușise să participe la diverse prezentări de modă, să pozeze pentru campanii publicitare și chiar să cucerească publicul mondial prin frumusețea și extravaganța sa.

7

Sursa poza: www.the60sfashion.com

10

Sursa poza: www.vintagegal.tumblr.com

19

Sursa poza: www.1960sfashionstyle.com

20

Sursa poza: www.thecarnabetianarmy.tumblr.com

Twiggy a fost descoperită, din întâmplare, de către un jurnalist de modă. Acesta a publicat un articol despre ea, numind-o „The Face of ’66”. Din acel moment cariera sa în modeling este lansată, iar un an mai apoi, în 1967 devine o celebritate internaţională. În epoca rock-n-roll’ului şi a culturii punk, Twiggy, tânăra adolescentă şi întruchiparea stilului unisex apare pe coperţile şi în editorialele celor mai importante reviste de modă ale perioadei date.

8

Sursa poza: www.1960sfashionstyle.com

16

Sursa poza: www.thecarnabetianarmy.tumblr.com

17

Sursa poza: www.casasolorzano.com.co

Frumoasa Twiggy și-a creat un stil bine definit, reabilitat la noi standarde de stil. Astfel, formele feminine și voluptoase au fost înlocuite cu o siluetă androgină, iar buclele lungi – cu o tunsoare scurtă și bărbătească. Au dispărut buzele roşii şi fardurile aprinse, acestea fiind înlocuite cu nuanţe închise de fard, rujuri în nuanțe mat, naturale și nude, apropiate de culoarea pielii. Ochii mari puternic evidenţiaţi cu gene extrem de lungi, desenaţi în stilul „smokey”.

5

Sursa poza: www.vintagegal.tumblr.com

3

Sursa poza: www.fazer600.tumblr.com

4

Sursa poza: www.1960sfashionstyle.com

Cariera sa de supermodel a durat 4 ani de glorie. Astfel, în 1970, la vârsta de 20 de ani, Lesley se retrage din modeling. Twiggy și-a motivat plecarea din domeniu astfel: „Nu vreau să fiu toată viaţa mea un umeraş pentru haine frumoase”.

12

Sursa poza: www.tfknitwear.tumblr.com

1

 Sursa poza: www.mirror.co.uk

Totuși, drumul acesteia în lumina reflectoarelor nu s-a terminat aici. Aceasta și-a început o carieră de invidiat în calitate de actriţă şi cântăreaţă. Twiggy a jucat în numeroase filme şi piese de teatru, iar pe lângă acestea şi-a încercat norocul și în muzică, înregistrând o serie de albume de muzică Country.

twiggy1

Sursa poza: www.vintage-retro.tumblr.com

13

Sursa poza: www.scathingly-brilliant.blogspot.com

18

Sursa poza: www.vogue.com

În prezent, Twiggy este la fel de solicitată și faimoasă. Vedeta anilor ’60 apare în publicitate, scrie muzică şi este modelul campaniei publicitare a reţelei de magazine Marks & Spencers.

twiggy

Sursa poza: www.thatsnotmyage.blogspot.com

Autor: Veronica Slivca

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Find Us

Address
123 Main Street
New York, NY 10001

Hours
Monday—Friday: 9:00AM–5:00PM
Saturday & Sunday: 11:00AM–3:00PM

More Stories
Color Block. Ce este și cum se poartă? FOTO