Wedding Trends / Descoperă eleganța nunții în stil clasic european

Nunta în stil clasic are caracter atemporal, rafinat şi elegant, dar cu un suflu de tradiție. Anume datorită acestor caracteristici, nunta în stil clasic se bucură de cel mai mare succes din toate timpurile şi în toată lumea.

O nuntă în stil clasic va fi perfectă pentru mireasa care își dorește ca cel mai important eveniment din viaţa ei să fie exact cum l-a visat încă din copilărie. Dacă preferați rochia albă, ceremonia oficială și  valsul, cu siguranţă acesta este stilul pentru care trebuie să optaţi.

1

Sursa poza: www.burnettsboards.com 

Pentru a crea o petrecere perfectă, trebuie să țineți cont ca și următoarele lucruri să fie în concordanță stilului clasic.

1. Localul

Acesta este primul lucru care este nevoie să îl alegeţi, căci gama de culori preponderentă în interior, va dicta alegerea celorlalte elemente decorative. Potrivite unei nunte clasice vor fi încăperile spaţioase, luminoase, cu geamuri mari şi draperii din ţăsături uşoare, în culori deschise. Nunta în stil clasic presupune un prim dans frumos, dar şi complicat. Din acest motiv, cu siguranţă va fi nevoie de spațiu pentru ringul de dans. Astfel, indiferent dacă alegeţi un restaurant sau un cort, asiguraţi-vă că este loc suficient atât pentru miri, cât şi pentru invitaţi.

22

Sursa poza: www.inexpensiveweddingvenues.blogspot.com

2. Decorul

Nunta decorată cu bun gust lasă mereu amintiri plăcute. Alegând stilul şi gama de culori, e necesar ca detalii precum buchetul miresei, tortul, vesela şi tacâmurile să fie combinate astfel încât să păstreze aceeaşi linie stilistică. Decorarea sălii în stil clasic presupune culori deschise, dar în același timp se pot adăuga accente de culori sofisticate.

33

Sursa poza: www.optsydney.com

3. Florile

Un punct special pentru nunta tradițională europeană îl au florile vii. Buchetul miresei, brățările florale pentru domnișoarele de onoare, cocardele pentru mire și prietenii săi, compozițiile din flori de pe mase trebuie neapărat să exprime sensibilitate, sinceritate și dragoste. Decorul floristic este, de obicei, unul dintre cele mai costisitoare elementele din buget, dar mireasma și frumusețea bujorilor, hortensiilor, trandafirilor sau orhideelor, va conferi sărbătorii o eleganţă deosebită.

4

Sursa poza: www.woordlandbride.com

4. Dress-code pentru invitaţi

De obicei, domnișoarele de onoare poartă rochii de aceeași culoare și deseori sunt realizate din aceeaşi ţesătură. Important e să evidențiați siluetele fiecărei dintre fete în mod individual. Același lucru este valabil şi pentru cavalerii de onoare. Nu este nevoie ca toți oaspeții să poarte aceeaşi „uniformă”, dar puteți să vă specificaţi dorințele în privinţa codului vestimentar în invitaţii.

5

Sursa poza: www.onewed.com

6

Sursa poza: www.stylegirlfriend.com

5. Tipografia

Dacă vă întrebați ce rol are o tipografie în organizarea unei nunți, atunci să știți că aceasta răspunde nu numai de invitații, dar și de planul de organizare a nunții: locurile invitaților la masă, foile cu numele lor, numerotarea meselor, activitățile preconizate la petrecere, meniul, și multe altele. Totuși, pentru o nuntă clasică sunt preferate invitaţiile din carton reliefat, completate cu panglici din satin sau dantelă de forma unui sul sau plic, cu imprimeu grafic minimalist sau monocolore.

77

 Sursa poza: www.harrissyq.wordpress.com

6. Ceremonia

Cea mai surprinzătoare și emoționantă parte a nunţii europene în stil clasic este înregistrarea căsătoriei. Atunci când tatăl conduce cu mândrie mireasa spre altar, oaspeţii sunt emoționați, mirele stă neclintit și admiră frumusețea iubitei sale, iar domnișoarele și cavalerii de onoare se află lângă miri și sunt martorii întregii ceremonii. Acesta e modul în care visul devine realitate.

88

Sursa poza: www.wedsociety.com

7. Ţinuta mirelui

Alegerea ținutei potrivite pentru mire este un moment la fel de important precum alegerea rochiei de mireasă. Pentru că și mirele va capta privirile oaspeților, acesta trebuie să poarte un costum elegant și stilat. Culorile tradiționale ale costumului mirelui sunt: negru, maro închis, gri sau albastru nobil. Pe lângă accesoriile clasice precum cravata sau papionul, mirele poate purta o cocardă din flori, amplasată pe reverul stâng al sacoului.

9

Sursa poza: www.weddingmania.com

8. Look-ul miresei

Look-ul miresei este format din rochia de mireasă, coaufura și make-up-ul acesteia. Astfel, rochia în stil clasic are lungime maxi, poate fi cu bretele, umeri acoperiţi sau chiar cu mâneci, culoarea alb sau ivory și decolteu mediu. Elementul definitoriu al acestei rochii este corsetul ajustat şi fusta cu volum mediu. Acest tip de rochii se privesc uimitor pe orice tip de siluetă, din acest motiv este cel mai des utilizat de mirese.

10

Sursa poza: www.davidtuteraformoncheri.com

Pentru o nuntă în stil clasic, se recomandă un machiaj natural, în care sunt ușor accentuate trăsăturile feței. Tenul este iluminat, iar ochii sunt conturaţi în tehnică fume. Pomeţii şi buzele trebuie să fie în nuanţe delicate și fine. Se recomandă o coafură cât mai simplă şi plină de feminitate. Dacă doriţi să înlocuiţi voalul, o puteţi face cu ajutorul unei diademe delicate sau coroniţe din flori.

111

Sursa poza: www.thammyviengreentara.com

Autor: Cristina Lupu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Find Us

Address
123 Main Street
New York, NY 10001

Hours
Monday—Friday: 9:00AM–5:00PM
Saturday & Sunday: 11:00AM–3:00PM

More Stories
Ținuta alb-negru este baza oricărei garderobe