Între chic și grunge. Colecțiile Spring 2017 prezentate la New York Fashion Week / Part III

Pentru sezonul primăvara 2017, designerii ne propun ținute grunge și chic. Creatorii de modă au împletit cu multă inspirație stilurile clasice cu cele casual și urbane, iar rezultatul final este amețitor de frumos. Colecțiile Ready to Wear Spring 2017 au fost prezentate de marele case de modă la New York. Fashion Guide le-a analizat minuțios și îți prezintă a treia parte a noilor colecții.

Altuzarra. Ținutele sunt extrem de feminine și jucăușe. Analizând colecția, realizezi că aceasta este o îmbinare dintre tendințele anilor ’90 și ’50. Unele piese precum crop-top-urile, centurile dar și asortarea dintre culori aduce aminte de stilul pin-up. Talia înaltă, rochia sacou și bluzele cu umerii dezgoliți ne întorc în anii ’90.

Altuzarra 01 Collage Altuzarra 02 Collage Altuzarra 03 Collage Altuzarra 04 CollageOscar de la Renta. Indiscutabil, colecția este magnifică. Majoritatea rochiilor prezentate au fost executate din tricotaj. De altfel, linia vestimentară este un mix de stiluri. Găsim rochii vaporoase de primăvară, ținute în stilul inconfundabil safari și rochii de gală.

Oscar de la Renta 01 Collage Oscar de la Renta 04 Collage Oscar de la Renta 03 Collage Oscar de la Renta 02 CollageCG. Ținutele sunt considerate de criticii de modă foarte romantice. Printurile florale gingașe în culori de roz și albastru pal sunt un accent memorabil. Outfit-urile sunt rezervate și aduc aminte de stilul școlărițelor.

CG 01 Collage CG 02 Collage CG 03 CollageDiane von Furstenberg. Asimetria pieselor vestimentare conferă colecției o alură feminină. Hainele au „ratat” intenționat unele părțile corpului care au rămas ușor dezgolite. Într-un cuvânt, ținutele sunt seducătoare.

Diane von Furstenberg 01 Collage Diane von Furstenberg 02 Collage Diane von Furstenberg 03 CollageDKNY. Miza cea mare a fost pusă pe reinterpretarea costumului clasic. Elemente semnificative look-urilor elegante au fost adaptate hainelor în stil sport. În final, a fost creată o colecție cu accente puternice de underground.

DKNY 01 Collage DKNY 02 Collage DKNY 03 Collage DKNY 04 CollageJason Wu. Colecția este seducătoare, feminină și provocatoare. Rochiile au fost, fără îndoială, vedetele prezentării. Fie transparente, fie invadate de aplicații florale sau cu accente pe culori neon.

Jason Wu 01 Collage Jason Wu 02 Collage Jason Wu 04 CollageJason Wu 03 Collage Proenza Schouler. Este exact acea colecție despre care putem afirma că geometria domină moda. Linii, pătrate, triunghiuri, romburi colorale și trasate abstract au făcut diferența. Poalele fustelor și bluzelor au fost decorate ingenios cu pene.

Proenza Schouler 01 Collage Proenza Schouler 02 Collage Proenza Schouler 03 Collage Proenza Schouler 04 CollageThom Browne. Creațiile vestimentare s-au ales cu titlu de cele mai extravagante care au fost prezentate în acest an la New York Fashion Week. Pe alocuri, outfit-urile au avut un exces de originalitate. Criticii au catalogat prezentarea „Thom Browne” drept un spectacol și teatru de modă.

Thom Browne 01 Collage Thom Browne 02 Collage Thom Browne 03 Collage Thom Browne 04 Collage

Vera Wang. De la tradiționalele rochii de mireasă, la ținute suburbane și nuanțe dramatice. Per total, colecția este una sobră și emană o feminitate… masculină. Pentru rochiile elegante s-a folosit mătase și broderii din mărgele.

Vera Wang 04 Collage Vera Wang 03 Collage Vera Wang 02 Collage Vera Wang 01 CollageSursa foto: www.businessoffashion.com

Text: Svetlana Gore

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Find Us

Address
123 Main Street
New York, NY 10001

Hours
Monday—Friday: 9:00AM–5:00PM
Saturday & Sunday: 11:00AM–3:00PM

More Stories
RED CARPET / Ținutele vedetelor la Burberry Fashion Event din Los Angeles