Trend alert! Velvetul – noul hit al sezonului rece

După o vară dominată de stilul minimalist și spiritul anilor 90, sezonul rece se așteaptă a fi unul destul de provocator prin combinații de culori puternice și materiale neobișnuite. Astfel, în centrul atenției în cadrul colecțiilor de toamnă/iarnă a acestui an s-a aflat velvetul.

Cu o textură nobilă ce a fost considerată încă din cele mai vechi timpuri un simbol al aristocrației, al opulenței și al luxului, catifeaua a fost folosită în crearea a absolut orice: de la piese simple și accesorii, până la jachete și rochii în stil vectorian.

velvet-central-image

Sursa foto: www.thefashionsection.com

Valentino, Fendi, Giorgio Armani, Dries Van Noten, Y/Project, Prada, Etro, Monse, Alberta Feretti, Ralph Lauren, Nina Ricci sau Dolce & Gabbana sunt doar câteva nume din lista lungă de case de modă ce au inclus velvetul în colecţiile din toamna/iarna 2016-17.

alberta ferretti alberta ferretti1 Armani1 Armani2 Dolce1 Dolce3 Monse Prada R. Lauren 3 R. Lauren4 Valentino Valentino1 Valentino2

Piesa vedetă a verii, rochia furou din mătase sau voal  este substituită în această toamna, de asemena, de rochia din catifea. Cu toate că este un material pretențios, rochiile din catifea sunt piese destul de versatile ce pot fi purtate atât în timpul zilei, cât și la evenimente de seară. De obicei, tipul evenimentului determină și alegerea materialului. Pentru o rochie de seară putem opta pentru o catifea mătăsoasă, pentru un un plus de rafinament și eleganță, iar pentru un cocktail, vom alege o catifea din bumbac pentru un deux-pieces chic și sofisticat. În materie de culori s-a remarcat verdele, burgundul, nuanța șampaniei, albastru-indigo și negrul.

Sursa foto: www.vogue.com

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Find Us

Address
123 Main Street
New York, NY 10001

Hours
Monday—Friday: 9:00AM–5:00PM
Saturday & Sunday: 11:00AM–3:00PM

More Stories
Fii pregătită pentru sezonul de catifea. Călătorește cu ajutorul trusei de vară de la Felicia