De la cărămidă la marmură: texturi nelipsite în decor

Piatră, lemn, metal, cărămidă, beton, ipsos, sticlă, materiale textile ..suntem înconjurați de tot felul de materii și texturi. Astăzi o să vă povestim despre cele mai populare și în vogă dintre acestea, și cum le puteți combina cu interiorul propriului apartament.
 
Marmura și imitația acesteia

marble31

mramor-v-vannoj-komnate

Delicata textură a marmurii se potrivește perfect nu numai cu un interior clasic, dar, de asemenea în cel modern. Pentru zonele funcționale – blaturi de bucătărie și chiuvete, dușuri, podele și glafuri – s deseori se folosește imitația de piatră, care uneori arată chiar mai bine decât originalul. Una dintre cele mai recente inovații este un material realizat din piatră furnir pe substrat artificial. Grație unei tehnologii speciale se obține un material cu textură naturală a pietrei. Acest lucru face posibil a acoperi pereții în toată înălțimea, materialul se comportă bine pe suprafețe curbilinii, iar impregnat cu compoziții speciale – chiar și în zonele umede. Acest format reduce numărul de joncțiuni, ceea ce face decorul mai holistic, creând un sentiment de curat.
 
Lemnul

дерево2

дерево3

дерево4

дерево1

Una din cele mai populare materii folosite în decor, desigur este lemnul, care acum a primit o interpretare nouă și proaspătă. Este cel mai ecologic material, care crează un sentiment de calm și pace. Lemnul are o gamă largă de texturi și paletă de culori, în același timp rămânând un remediu natural ce bucură ochiul. Cu o tentă cenușie, lemnul vechi(maturat) v-a reda interiorului dvs., o atmosferă aparte. Lemnul este un material versatil pentru interior de orice stil care a câștigat inimile arhitecților și designeri-lor autohtoni, care-l folosesc în mod activ în cele mai neașteptate locuri. Acesta este folosit pentru a acoperi pardoseli, pereți, tavane, mobilier personalizat, accesorii și chiar lămpi. Acesta poate fi combinat cu metal, sticlă, piele sau încrustat. Dar să nu uităm că lemnul necesită o îngrijire aparte.
 
Metalul

метал1

метал2

Dacă vorbim de metal, acesta și-a schimbat forma pe parcursul timpului, devenind mai rafinat și a obținut nuanțe calde de alamă, cupru, și chiar rozul aurului. Aurul este combinat cu ceramica albă și marmura. Alama și aurul se combină perfect și cu lemnul. Acestea sunt folosite în elementele de mobilier, panouri decorative, furnitură și instalații sanitare. Aurul subliniază perfect interiorul amenajat într-un stil clasic.

Alama, cupru și aur se potrivesc spațiilor industriale, stilului scandinav, de epocă și eclectic.
 
Betonul și imitațiile acestuia

бетон1

бетон2

Anterior, pereții betonați se asociau doar cu reparații nefinisate. Este greu de imaginat, dar acum este unul dintre materialele cele mai utilizate pe pereți, podea și tavan. Din beton sunt confecționate instalații sanitare, mobilier, accesorii, instalații. Betonul este un low-costla prețuri accesibile, ecologic, rezistent la umezeală și îngheț. Acesta nu poate fi numit rafinat, de aceea, betonul este preponderent folosit în interioarele publice. În zonele rezidențiale, este mai bine să fie folosit doar dacă dispuneți de suprafețe mari. Betonul este monumental si auster. Combinat cu accente luminoase de mobilier si accesorii, acesta întotdeauna arată foarte modern și elegant.
 
Cărămida

кирпичь1

кирпичь2

кирпичь3

În calitate de decor, cărămida a început a fi folosită relativ recent, odată cu apariția modei pentru zonele industriale a fabricilor vechi, care sunt acum prinse în centrul orașului. Cărămida decorativă este ecologică, rezistentă și durabilă. Ea are o gamă largă de culori și diferite efecte. Decorând cel puțin un perete într-un mic apartament v-eți transforma interiorul acestuia substanțial. Aceasta este relevantă pentru stilul industrial, scandinav, de epocă și eclectic.
 

Sursa foto: Design-homes.ru

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Find Us

Address
123 Main Street
New York, NY 10001

Hours
Monday—Friday: 9:00AM–5:00PM
Saturday & Sunday: 11:00AM–3:00PM

More Stories
Oscar de la Renta, colecția Cruise 2015 / FOTO