#MOLDOVAFASHIONDAYS2018

E ceva frumos și deosebit atunci când natura decide să te întoarcă în iarnă, dar sala pentru Fashion Days oricum a fost plină. 🙂 
Nici timpul de afară nu a reușit să oprească fashionistele și iubitorii de frumos, să fie prezenți la un nou pas în Industria Modei din Moldova. De ce zic un nou #pas? Fiindcă noi, trebuie mereu să realizăm că un astfel de fashion event nu e doar asta – un eveniment unde vii, faci check-in și poze și atât. NU. Un astfel de show e încă o realizare, încă un pas/ o treaptă pentru cei din industrie, cei din jurul industriei și chiar pentru țară.

 

Ce a fost, mă întreabă cei fără invitație?
Vă zic imediat.
– A fost multă lume în sala.
– A fost multă lume în backstage.
– Au fost zeci de colecții prezentate de designeri care tremurau după culise înainte să iasă modelele și chiar în timpul prezentării.
– Fiecare designer a trecut printr-un val de emoții care le puteau vedea doar cei din culise, în timp ce spectatorii admirau talentul și inspirația transpusă în piesele vestimentare de pe catwalk.

1 2

O altă întrebare care aș fi pus-o eu dacă nu reușeam să ajung la eveniment ar fi fost: ”Ți-ai fi ales ceva din colecții, sau au fost colecții din astea care arată bine doar la TV?”.
DA, aș fi ales! Designerii noștri au luat în considerație (cred eu) necesitatea cumpărătorului local de a putea purta hainele la diferite ocazii și le-au adaptat la realitățile locale.
Să traduc corect ce am zis: piesele sunt superbe, colorate, diferite, dar le și poți purta cu ușurință la diferite evenimente sau chiar zi de zi.
3 4

 

Putem continua și un pic cu laude la partea tehnică. Observând și luând parte la astfel de evenimente de vreo 10 ani deja, pot să zic cu siguranță că la acest eveniment s-au luat în considerație greșelile din trecut și s-a lucrat bine. Designerii își puteau vedea la ecrane colecția pe catwalk; ceilalți designeri puteau urmări alte colecții și ordinea aparițiilor, în timp ce își pregăteau modelele după culise.
Pentru echipele de filmare s-au creat condiții de lucru, din punctul de vedere al luminilor și unghiurilor etc.

5 6

 

Știu, știu că doriți să auziți și de careva minusuri. Păi bine, nu le-aș numi minusuri ci doar lucruri de luat în considerație pentru Pasul Următor /ediția ce va urma.

1. INFLUENCERII | E frumoasă ideea de a include în mișcarea fashion influencerii locali. E metodă corectă și eficientă de a pune produsul în evidență. Iar o parte din influencerii de la noi deja sunt pe drumul cel bun și știu ce tehnici să folosească pentru a mișca un produs.
În acest caz, pentru ei se creează condiții – și anume, acces și locuri bune pentru acele poze și insta stories care followerii lor tare-tare vor să le vadă și să le discute. Aici, din live-urile fetelor, s-a văzut că ele au fost neglijate din punct de vedere a amplasării și nu și-au putut îndeplini unul din scopurile pentru care au fost invitate.

7 8

 

2. TIME MANAGEMENT | Știm bine că există două laturi a monedei: cei invitați când întarzie și când se întârzie cu organizarea. Unul dă vina pe celălalt și așa publicul local s-a învățat că daca vine cu 30 minute mai târziu, le reușește pe toate.
Propun cu fiecare eveniment să distrugem acest ritual și cerc vicios.
Poate invitația următoare va indica ora dorită pentru prezență și ora pentru începutul exact al showului cu mențiunea că nu vei avea acces dacă întârzii.
Ce facem cu cei care vin la prima oră indicată?
Simplu. Organizăm pop-up cu brandurile designerilor în o zonă special amenajată.
De ce să cumpere lumea chiar acolo, la show? Fiindcă se vor oferi alte prețuri decât cele din magazin.
Astfel se creează valul de See Now-Shop Now.

O recapitulare la multitudinea de cuvinte care vor fi ignorate în favoare fotografiilor: Moldova Fashion Days 2018 chiar a fost un pas înainte. Lucrat curat și frumos. Prezentat de designeri inspirat și creativ.
Rămâne doar să creștem și să susținem cu fiecare nouă încercare.

9 10

N.
pentru Fashion Guide

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Find Us

Address
123 Main Street
New York, NY 10001

Hours
Monday—Friday: 9:00AM–5:00PM
Saturday & Sunday: 11:00AM–3:00PM

More Stories
Instagram Moment / #lookoftheday @chanelofficial