10308718_303189566542501_4204750379656096360_n

INTERVIEW / Alina Lisenco, despre secretele în make-up și perfecțiunea liniei de tuș

Alina Lisenco este un make-up artist care are colaborări de succes cu mai multe saloane de frumusețe și reviste mondene din Chișinău. Tânăra este adepta unui stil minimalist în machiaj, dar cu accente stilate, precum buzele roșii sau linia de tuș. Alina e maestru în arta machiajului, iar după părerea ei, linia de tuș este ca o rochie neagră din garderobă – potrivită pentru orice ocazie. 

Despre măiestria liniilor perfecte, cele mai în vogă tendințe în materie de make-up, dar și alte tips-uri aflați în interviul acordat de Alina Lisenco pentru Fashion Guide.

00

Alina, consideri că linia de tip eyeliner va fi mereu în vogă?

Cred că această tehnică este universală. Liner-ul arată bine atât în timpul zilei, cât și într-un machiaj de seară. Este cea mai bună soluție pentru orice eveniment, de la întâlniri de afaceri până la o ieșire în oraș cu prietenii. Linia eyeliner este ca o rochie neagră din garderobă, potrivită pentru orice ocazie. Deși, odată cu trecerea timpului linia de tuș și-a modificat forma, direcția sau lungimea, aceasta nu și-a pierdut niciodată din actualitate.

01

Care sunt cele mai actuale tendințe în make-up cu folosirea liniilor de tuș?

Linia de tuș se asortează cel mai bine cu preferatele mele buze roșii, sau cum îi mai spunem, machiajul de tip Hollywood. În acest caz, întreaga bază a pleoapei este iluminată cu farduri deschise, iar porțiunea între pleoapă și zona sprâncenei este accentuată cu o nuanță mai profundă. Această tehnică pune în lumină favorabilă orice tip de linie de tuș și este tehnica mea preferată, pe care o folosesc des în propriul machiaj. O altă tendință în materie de make-up este stilul gotic, în care linia de tuș este unul dintre cele mai importante elemente. Acest stil presupune o diversitate mare de linii și forme a liner-ului clasic.

04

Ce produse cosmetice folosești la crearea liniilor fine?

Astăzi există o mulțime de produse pentru crearea unui contur frumos, de exemplu liner-ul lichid, dermatograful, creionul obișnuit sau cel rezistent la apă, dermatograful chimic sau fardurile. Fără îndoială, liner-ul meu preferat este marcă „Shiseido”. Acesta mă ajută să creez linii foarte subțiri și fine, care rămân rezistente pe tot parcursul zilei. De asemenea „Tony Moly” – un liner cu care pot da frâu liber fanteziei și cu ajutorul acestuia creez linii decorative.

08

Pentru ce formă de ochi se potrivește mai bine linia de tuș?

Linia de tuș se potrivește aproape tuturor formelor de ochi, important este ca aceasta să nu depășească zona pleoapei mobile. Consider că cel mai dificil lucru este simetria, care necesită multe încercări și experiență. Pentru că, deseori, forma și amplasarea ochilor nu este întotdeauna simetrică, astfel, linia de tuș trebuie desenată în așa mod ca să poată corecta simetria dintre ambele părți ale feței.

05

În ce cazuri această tehnică nu este binevenită?

Există anumite reguli care trebuie luate în considerare. De exemplu, în cazul ochilor amplasați prea aproape, linia de tuș trebuie să pornească de la mijlocul pleoapei de bază, îngroșându-se spre vârf. Iar, în cazul ochilor amplasați prea departe, linia se începe de la marginea interioară a ochiului și se amplifică până la marginea inferioară.

02

De ce linia de tuș este atât de importantă într-un machiaj ?

Pentru că este cea mai bună modalitate de a face ochii mai expresivi.

06

Ce sfaturi ai pentru fetele care vor să deprindă mai bine această tehnică?

Dacă nu sunteți sigure de abilitățile voastre, încercați mai întâi să desenați liniile cu ajutorul fardurilor întunecate. În acest caz nu o să vă fie frică să greșiți pentru că nu e neapărat ca liniile să fie foarte precise și grafice. Dacă vă reușește, treceți la liner-ul lichid, folosind o pensulă specială.

07

Sursa poze: www.facebook.com\alina.lisenco

Autor: Liliana Matasari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>