News / Descoperă magia costumelor de poveste din pelicula „Cinderella” 2015

Cine dintre fete nu și-a dorit vreodată să devină eroina poveștii Cenușăreasa? Să se ducă la un bal extraordinar, să-și întâlnească marea dragoste și să trăiască în castel tot restul vieții? Ei bine, scenariștii și regizorii de la Hollywood au considerat că un remake al desenului animat „Cenușăreasa” realizat de compania Walt Disney din 1950 ar fi binevenit și… au ghicit. Pelicula „Cinderella” a fost unul dintre cele mai așteptate filme ale anului 2015.

vogue-a-cinderella-story-01

Sursa poza: www.vogue.com

Designer-ul tuturor costumelor prezentate în film, Sandy Powell, a fost nu mai puțin surprinsă de căldura cu care a fost întâmpinată premiera. Contribuția sa la succesul filmului a fost, fără îndoială, una extrem de mare. Misiunea ei a fost să reînvie prin intermediul hainelor o epocă demult uitată. Laureată a trei premii Oscar, creatoarea de modă britanică a acceptat cu entuziasm această provocare.

77TH ACADEMY AWARDS 2 CINDERELLA 4

Sursa poze: www.elle.com

Misiunea artistei Sandy Powell nu a fost să reproducă costumele din filmul animat, ci să aducă ceva nou la imaginea Cenușăresei cu care suntem obișnuiți din copilărie. Sandy recunoaște că s-a uitat la film doar o dată, iar costumele le-a creat doar după imaginile pe care le avea în minte. Similitudinea cu costumele din filmul Disney este abia detectabilă. Diferența principală dintre rochia Cenușăresei din 2015 și a celei din 1950 este mărimea. Creația lui Sandy este absolut fabuloasă datorită faptului că poalele rochiei sunt enorme. Întrebată cât timp le lua colaboratorilor să o îmbrace pe Lily James (actrița care interpretează rolul principal), designerul a destăinuit că nu mai mult de 20 de minute, ceea ce este un interval scurt de timp luând în considerare proporțiile rochiei.

75 CINDERELLA 8

Sursa poza: www.vogue.com

Pantofii din cristal au fost, de asemenea, desenați de Sandy Powell, în colaborare cu brandul Swarovski. Aceștia erau, după cum și se aștepta, incredibil de incomozi. Motiv pentru care, actrița, de fapt, nu era încălțată în pantofi, pentru că ceea ce vedem în film este doar un efect vizual făcut cu ajutorul computerului după modelul real. Tot cei de la compania Swarovski, au creat și bijuteriile mamei vitrege a Cenușăresei.

9 12

Sursa poze: www.time.com

Costumele pentru surorile Cenușăresei au fost gândite să fie funny și cât mai colorate, sau chiar vulgare. Aerul sofisticat era rezervat mamei vitrege, care trebuia să fie elegantă și de o frumusețe matură, dar strălucitoare în același timp.

14 16 17 18

Sursa poze, informații: www.elle.com

Autor: Nelly Șargu 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Find Us

Address
123 Main Street
New York, NY 10001

Hours
Monday—Friday: 9:00AM–5:00PM
Saturday & Sunday: 11:00AM–3:00PM

More Stories
Foto
Omul anului 2013 / Ținutele oaspeților de la Gala VIP Magazin