Măști care diluează stresul în carantină

Simbolul acestei perioade de crize este fără îndoială masca. Pe temă măștilor chirurgicale, istoria lor și ce au ajuns să semnifice pentru noi azi, am scris în contul meu de instagram, aici sunt linkuri la partea 1 si la partea 2 a articolului.

Azi, avem foarte multe companii locale care s-au reprofilat și au început să coase măsti. Gradul de protecție oferit, în majoritatea cazurilor, nu este de nivel chirurgical, adică nu pot fi folosite de medici în contact direct cu persoane bolnave. Totuși, în contextul în care în farmacii nu se mai găsesc niciun fel de măști – iar deficitul lor e resimțit și de oamenii de rînd și de lucratorii medicali ce nu sunt în contact direct cu bolnavi de covid19, dar au nevoie de protecție – măștile cusute local sunt o salvare și o necesitate.

Pe lîngă măști reutilizabile, practice, din bumbac sau in, unii internauți au creat măști decorative, ca expresie a creativității, solidarității și comasiunii. Vreau să vă prezint în acest articol o selecție de asfel de maști cu 0 practicabilitate și care scot în evidență omul din spatele măștii.

View this post on Instagram

Sunt oameni care nu pot exista fără ca să muncească, iar perioada carantinei, unii stau izolați în case, iar alții în ateliere, sau la întreprinderi de producere și muncesc pentru ca societatea noastră să poate exista în continuare. ⠀ Avem hotarele închise, și acum e mai important ca niciodată să ne susținem la nivel local, să aflăm mai multe unii despre alții. Să aflăm, că alături de noi sunt companii mici, ateliere, meșteri care muncesc și crează și au nevoie de suportul nostru pentru a crește. ⠀ Vreau să contribui la răspândirea optimismului și a încrederii că vom trece cu bine peste această pandemie și vă invit la un creative-photo challenge. ⠀ Experimentul se numește #workinmask și are un scop foarte simplu: sa facem măștile de protectie sa vorbească pentru și despre noi. ⠀ Reguli: ⠀ * Creaza o masca de protectie din materialele cu care lucrezi * Fa un selfie cu masca pe fundal alb * Posteaza poza cu hashtag #workinmask * Scrie sub poza numele tau si cu ce te ocupi * Eticheteaza un prieten creativ si invită-l sa participe

A post shared by STILIST Irina Golovco (@stilistirinagolovco) on

Irina Lesik, Facebook

Carantină creativă și productivă tuturor.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Find Us

Address
123 Main Street
New York, NY 10001

Hours
Monday—Friday: 9:00AM–5:00PM
Saturday & Sunday: 11:00AM–3:00PM

More Stories
Выбор Fashion Guide: Moldova Fashion Days / День 1