Dacă planificaţi o nuntă în această iarnă, atunci neapărat trebuie să cunoaşteţi care sunt elementele trendy şi definitorii pentru o sărbătoare de neuitat. Sezonul toamnă-iarnă 2015, în materie de nunți este caracterizat prin combinaţii din mai multe detalii elegante, asortate cu paiete şi diverse decoruri strălucitoare.
Sursa poza: www.sweetandlovelylife.com
Pentru a da tonul unei nunți sărbătorite în perioada rece al anului curent, iată de ce trebuie să ții cont:
1. Jocul de culori
Fii mai aproape de natură şi optează pentru culori specifice sezonului precum verde pal, alb sau ivory. Pentru a obține un accent deosebit, combină florile albe luxoase cu frunze sau crenguţe fine de pin. Adaugă nişte detalii pastelate, culori pudrate sau flori de salvie, pentru a diversifica tonalităţile de bază.
Sursa poza: www.idojackonhole.com
Sursa poza: www.pinterest.com
2. Tortul Miresei
În acest sezon se potrivește de minune un tort de nuntă de culoare albă, cu linii curate şi flori supradimensionate de zahăr. Pe lângă florile de magnolie de pe tort, mai sunt propuse modele cu accente metalice, precum perlele sau zahărul pudră argintiu. Totodată, temperaturile scăzute de după geam îți oferă ocazia să te răsfeți cu diverse arome bogate, cum ar fi condimentele de caramel sau esenţa de migdale.
Sursa poza: www.onewhitedress.com
3. Decorul Perfect
Iarna este sezonul în care folosim o mulțime de straturi de vestimentaţie pentru fiecare zi, iar această tendinţă a trecut şi în decorul pentru evenimente. În acest an, implicarea texturilor luxoase şi stratificate, cum ar fi suprapunerile de paiete şi străluci sau catifea la fețe de masă sunt pe valul popularităţii.
Sursa poza: www.trouwplannen.nl
4. Aperitive
Gustările calde sunt populare pe tot parcursul anului, dar sezonul rece le dă un gust şi mai special. Optează pentru gustările tale preferate, cum ar fi biscuiții serviţi cu un sos de caşcaval, fie dulce, fie picant; prăjiturile cu mere coapte sau cu ciocolată; brioşele cu afine. La aceste tipuri de gustări se pot propune diverse băuturi precum ciocolata fierbinte sau glintwein-ul.
Sursa poze: www.taylordeventssy.com
5. Invitaţiile
Inspiră-te din tendințele pret-a-porter şi pune accent pe invitațiile care au decupate elemente handmade. Pentru a le personaliza propriului stil, joacă-te cu combinaţiile de textil, cum ar fi bentiţele de flanel, paietele, aplicaţiile de flori din hârtie sau dantela.
Sursa poza: www.etsy.com
6. Rochia de mireasă
Pentru sezonul de iarnă, designerii propun rochii minimaliste, cu volum minim în zona inferioară. Gama coloristică este apropiată de culorile clasice pentru rochiile de mireasă: alb imaculat, fildeş, şampanie sau ivory. Însă, dacă dorești o rochie de altă culoare decât albul, stiliştii recomandă una în nuanțe de roz pastelat, pentru că rochiile de culori ţipătoare nu mai sunt la modă în acest sezon. Decorul rochiei de mireasă, de asemenea, trebuie să fie cât mai reţinut, cu aplicaţii de petale sau flori fine, stratificări asimetrice, paiete, perle și inserţii din dantelă.
Sursa poza: www.ersaatelier.com
Sursa poza: www.melissaheartsweddings.com
7. Ținutele invitațiilor
Ținutele vestimentare ale oaspeților trebuie să corespundă tematicii de organizare a nunții. Pentru sezonul rece, o alegere perfectă pentru invitate sunt rochiile din dantelă în tonuri pale. O lungime corespunzătoare pentru asemenea evenimente sunt rochiile midi și maxi. Ce ține de decolteu, este recomandat acel în formă de „inimă”, iar rochiile care au umerii acoperiţi cu bretele late din dantelă dau dovadă de eleganță și glamour.
Sursa poza: www.pinterest.com
8. Make-up și coafură
Coafurile cu volum sunt în top această iarnă. Încearcă o coafură cu creţi, asortată cu o bandă strălucitoare sau un coc voluminos lejer. O astfel de coafură va arăta perfect cu o rochie maxi, ajustată. Dacă e să vorbim de make-up, acesta trebuie să fie cât mai natural, fiind accentuate doar buzele de un ruj într-o nuanță asemănătoare murelor de pădure.
Sursa poza: www.popsugar.com
Sursa poza: www.dailysoo.com
Sursa poza: www.pinterest.com
Autor: Cristina Lupu