Foto: Rocha anilor 20

Află cum a evoluat rochia anilor ’20 – GALERIE FOTO și VIDEO

Rochia anilor 20 poate fi considerată un simbol pentru moda tuturor timpurilor. Însă forma și structura acesteia a fost modificată treptat până a ajunge la imaginea ei revoluționară.  Marea creatoare de modă Coco Chanel a fost prima femeie care a schimbat lungimea și forma rochiei, astfel încât această să rămână un tipar al modernității de astăzi.

Foto: Rochia anilor 20

 

Până  în anul 1920, femeile nu îndrăzneau să-și arate picioarele, purtând rochii lungi până la pământ, de forma unui clopot. Astfel, cea mai radicală schimbare în forma rochiilor a fost scurtarea acesteia până la mijlocul gambei. Decolteurile de regulă erau rotunde, pătrate și adânci în formă de V. Mânecile rochiilor de zi erau strâmte sau evazate și le puteai găsi de orice lungime posibilă. Însă rochiile de seară, de regulă, erau pe bretele aplicate cu pietre sau mărgele. Croiala era simplă, iar forma integrală a rochiei era dreaptă, fiind cusută din materiale fluide care alunecau pe corp.

 

În  1921 linia taliei se coboară aproape de coapse, se optează pentru croieli oblice, și mâneci cu manșete.  Rochiile devin tot mai aprinse la culoare, fiind aplicate cu broderii florale, drapaje și voaluri.

 

Foto: Rochia anilor 20

Până în 1925 se folosesc materiale tot mai grele precum catifeaua și crepul. Însă cele mai populare țesături erau șifonul, tafta, satinul, velvetul și brocartul. Mânecile devin evazate de la cot, iar fusta rochiilor este cusută cu volane suprapuse. De obicei,  rochiile mai erau decorate cu mărgele și nasturi de diferite dimensiuni și dantelă.

 

Foto: Rochii 1925

FOTO: www.fashion-era.com

În 1926 Coco Chanel creează rochia neagră denumită  „Litlle black dress”, care devine un articol vestimentar foarte popular în rândurile femeilor, datorită faptului că era foarte ușor de accesorizat. Rochia neagră rămâne și astăzi o piesă must-have în garderoba unei femei.

 

GALERIE FOTO

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Find Us

Address
123 Main Street
New York, NY 10001

Hours
Monday—Friday: 9:00AM–5:00PM
Saturday & Sunday: 11:00AM–3:00PM

More Stories
Cristina Surdu / Plissé