Foto: Stilul flapper

Stilul Flapper, vedeta anilor ’20

Vă plac tunsorile scurte, rochiile largi și pălăriile mici decorate cu paiete? Atunci  țineți minte următorul cuvânt – Flapper.  Această noțiune  caracterizează stilul, moda și atitudinea rebelă a femeilor în perioada anilor ’20 a secolului trecut.

Foto: Stilul Flapper

Cuvântul „Flapper” înseamnă „fata fluture”, care în perioada interbelică era atribuit femeilor obraznice, cu mintea ușoară, ce dădeau dovadă de un comportament libertin și nu țineau cont de normele sociale.

Stilul flapper din acea perioadă este caracterizat prin rochii cu talia coborâtă, cu lungimea până la mijlocul gambei a căror linii erau simple și drepte. De obicei acestea erau confecționate din materiale foarte fluide, în culori neutre sau pastelate  precum alb, negru, crem, roz pastel sau galben brun. De asemenea rochiile erau împodobite cu pene, paiete și franjuri care ofereau o imagine spectaculoasă pe ringul de dans.

Stilul Flapper

Alte elemente definitorii ale stilului flapper sunt pălăriile în formă de clopot aplicate cu mărgele, cerceii lungi până la umăr, perle înnodate și încălțămintea cu toc jos și curelușă din piele pe gleznă.

Foto: Încălțămintea și accesoriile flapper

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Find Us

Address
123 Main Street
New York, NY 10001

Hours
Monday—Friday: 9:00AM–5:00PM
Saturday & Sunday: 11:00AM–3:00PM

More Stories
street style
Cele mai stilate look-uri de pe străzile din Milano, Paris și Londra / FOTO