Foto: Roberto Cavalli

Confidențele lui Roberto Cavalli: „Dacă aș fi avut tată aș fi terminat școala”

Roberto Cavalli s-a născut pe 15 noiembrie 1940 în Florența. Celebrul creator provine dintr-o familie cu preocupări artistice, moștenind astfel de la ei pasiunea și talentul pentru creație.

Roberto.Cavalli

Sursa foto: www.stylestudiomanila.com

În adolescență, Roberto Cavalli a fost o fire rebelă. Dovadă că, atunci când mama l-a ameninţat după terminarea liceului că ori îşi ia un job, ori pleacă din casa ei, acesta a ales ultima variantă şi s-a înscris la Academia de Artă din Florenţa. Cu timpul s-a mai temperat, iar de prin anii ’70 a început să fie cunoscut. Designerul şi-a pierdut tatăl în cel de-al Doilea Război Mondial. „Cum ar fi fost viaţa mea dacă aş fi avut şi eu tată?”, se întreabă Cavalli pe blogul personal. „Cu siguranţă aş fi învăţat şi aş fi terminat şcoala.”

Bridgitte Bardot, prima vedetă care a purtat “Cavalli”

„În 1970 eram designerul numărul 1 în lume. Armani nu însemna nimic pe lângă mine”, mai spune celebrul creator. Faptul că Brigitte Bardot a fost prima celebritate care i-a purtat creaţiile trebuie să fi contribuit în bună măsură la curajul de a face o astfel de mărturisire. Dar Cavalli nu a fost tot timpul atât de stăpân pe el însuşi. Copilăria fără tată şi distanţa dintre visurile lui şi ceea ce putea realiza concret l-au făcut să fie o vreme retras, nesigur pe el şi convins că cine nu e cu el e împotriva lui, scrie viva.ro.

brigitte-bardot-623395l

Despre femei: “O rochie le poate salva viața”

Fiind pasionat de animal print-uri, culori puternice, țesături aurite și cât mai împodobite, în viziunea designerului nu există exces. El consideră că anume acesta i-a adus succesul și datorită excesului său a fost apreciat. Una dintre cele mai celebre citate ale designerului este: „Copiez “îmbrăcămintea” unui animal pentru că îmi place la nebunie să-l copiez pe Dumnezeu. Cred că El este cel mai grozav designer”. Tot Cavalli spune că oricărei femei îi place să arate bine și să fie sexi, iar el adoră să le ajute. “Orice femeie ar trebui să ştie că o rochie le poate salva viaţa”.

Sursa foto: www.pinterest.com

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Find Us

Address
123 Main Street
New York, NY 10001

Hours
Monday—Friday: 9:00AM–5:00PM
Saturday & Sunday: 11:00AM–3:00PM

More Stories
Paris Fashion Week – Day 4 / Culorile care sunt în vogă toamna aceasta