Foto: Chanel

Gabrielle Chanel, icoana modei care a decorsetat femeile

În urmă cu 130 de ani, iar mai exact pe 19 august 1883 s-a născut Gabrielle Bonheur Chanel, o icoană universală a modei care a reușit să decorseteze femeile, a îmbrăcat pantaloni și cămașă bărbătească, inventând astfel look-ul secolului XX. Mai mult de atât, ea a oferit femeilor o creație care întruchipează perfect clasicul, simplitatea și perfecțiunea lui Coco Chanel: rochia neagră.

Chanel

Sursa foto: www.pinterest.com

 
Gabrielle Bonheur „Coco” Chanel este considerată una dintre cele mai mari creatoare de modă ale secolului XX. Creațiile semnate de ea au stârnit agitație și zarvă printre doamnele din înalta societate.

chanel

Sursa foto: Roger Viollet

 
Acestea nu înțeleageau de ce ar trebui să renunțe la rochiile extravagante cu paiete, volane, pene și corseturi. S-a născut într-o familie săracă. Tatăl ei, vânzător ambulant de țesături, se numea Albert Chanel, iar mama sa croitoreasă, Jeanne Devolle. După moartea mamei sale, Gabrielle Chanel a fost lăsată la un orfelinat din Aubazine unde a petrecut 6 ani. Tatăl lor a fost constrâns să emigreze pentru a-și găsi un loc de muncă, care să îi permită să-și crească cei 6 copii. Chanel intră la colegiul Notre-Dame la Moulins unde a și învățat să coase.

chanel

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Find Us

Address
123 Main Street
New York, NY 10001

Hours
Monday—Friday: 9:00AM–5:00PM
Saturday & Sunday: 11:00AM–3:00PM

More Stories
Индонезийская экзотика Ольги Степаненко и Upgrade Studio