Foto: Louis Vuitton Logo

Louis Vuitton – de la fiu de fermier, la designer celebru

Obligat să îi ajute pe părinţi, micul Louis a învăţat să repare moara familiei şi să meşterească diverse obiecte pe lângă gospodărie. Pentru cei care încă nu știu, aflați că Louis Vuitton a fost fiul unui fermier din Jura. 

Portretul-Louis-Vuitton

 Sursa foto: www.zootmagazine.com © LOUIS VUITTON ARCHIVES

 
La doar 14 ani străbate 400 km până la Paris

Născut pe 4 august 1821 într-o familie modestă, Louis manifestă înclinaţie către meşteşuguri, deprinzând cu rapiditate ştiinta de a mânui instrumentele specifice morăritului şi tâmplăriei. Intuia însă că undeva, departe, îl aşteptau faima şi împlinirea. Şi cum chemarea era atât de puternică, în 1835, la 14 ani, străbate nu mai puţin de 400 de kilometri, până  ajunge la Paris. Se angajează ca ucenic la un meşter a cărui ocupaţie era cea de a construi cufere şi de a împacheta obiectele pe care clienţii înstăriţi le luau cu ei în călătorie. Din 1852, începe să se ocupe de garderoba împărătesei Eugenia, făcându-şi astfel numele cunoscut în lumea bună a Parisului.

Foto: Turnul Eiffel și Louis Vuitton

Sursa foto: www.favim.com

 
Succesul Louis Vuitton
După ce a devenit renumit în tot Parisul, Louis Vuitton a deschis propriul său atelier de ambalare a obiectelor fragile în valize și pachete speciale. Din acel moment marca LV  a devenit imitată în mod intens. Astfel  compania începe să se extindă și în mai puțin de doi ani, puteai întâlni magazine specializate Louis Vuitton și în Londra. În scurt timp, cuferele de voiaj Louis Vuitton au devenit simbolul unei călătorii, în special pentru  persoanele iubitoare de frumusețe și stil.

Foto: Familia Louis Vuitton 1888

Sursa foto: www.zootmagazine.com © LOUIS VUITTON

 
Imprimeurile iconice
În 1888 LV a  creat renumitul imprimeu Damier. Acesta reprezenta tabla de dame cu inscripția  “marque L. Vuitton dépossé“, ceea ce în traducere înseamnă “marcǎ inregistratǎ L. Vuitton”. Același nume, uimește mai târziu cu imprimeuri ca tabla de șah, cărți, domino, ruletă etc., care au fost folosite la crearea cuferelor, dar și a diferitor piese vestimentare.

Foto: Imprimeurile Louis Vuitton

Sursa foto: www.zootmagazine.com © LOUIS VUITTON

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Find Us

Address
123 Main Street
New York, NY 10001

Hours
Monday—Friday: 9:00AM–5:00PM
Saturday & Sunday: 11:00AM–3:00PM

More Stories
New York Fashion Week / Victoria Beckham colecția primăvară 2015