Dacă în anii 1900 femeile evitau plajele, pentru a-și păstra pielea albă, în anii’20 acestea au scăpat de vechile stereotipuri și erau des întâlnite pe litoralul mării în costume de baie nemaivăzute până atunci.
Sursa foto: www.breslo.ro
Având în vedere tendințele acestei decade, costumul de baie a revoluționat în ceea ce privește forma și structura sa. Acesta a fost redus la o singură piesă și anume la un top lung ce acoperea o pereche de pantaloni scurți. Materialele din care erau confecționate erau elastice și fluide. Lungimea topului era standardizată, astfel, distanța de la top până la genunchi nu trebuia să depășească mai mult de 15 centimetri, iar pentru a nu fi încălcate aceste reguli, exista așa numita poliție de plajă.
Sursa foto: www.cmt.com
Sursa foto: www.rockabilly.ro
Sursa foto: www.rockabilly.ro
Prima companie care a inventat și a promovat noua formă a costumului de baie a fost Jatzen. După primul război mondial, Jatzen a lansat o campanie publicitară ce reclamau noul costum de baie în cele mai mari reviste ale lumei. Conform Rockabilly.ro aceasta a fost o strategie bună desemnând perioada marilor schimbări în această industrie, fiind posibilă trecerea de la conceptul de baie ca bălăceală la înot și chiar la înot profesionist.
Sursa foto: www.rockabilly.ro