Gabriela Atanasov a reinventat stilul anilor ’50! “Pentru mine moda e vitală”

Gabriela Atanasov este blogger de modă (www.sweetpaprika.ro) și designer vestimentar. Basarabeancă de origine,  s-a stabilit cu traiul în România, unde își desfășoară activitatea și se bucură de un adevărat succes, creațiile ei fiind apreciate la justa valoare. 
Gabriela Atanasov
Feminină, cochetă și stilată, Gabriela Atanasov știe cum să se facă remarcată. Creațiile sale unice, șic și cu alură parisiană te duc cu gândul la una dintre cele mai frumoase perioade în modă. Contactată de Fashion Guide, bloggerița ne-a vorbit despre cum a influențat-o și a inspirat-o moda anilor ’50 și celebra actriță Audrey Hepburn în cariera sa. Mai mult, ea a fost prezentă și la ultimile ediții Paris Fashion Week și nu a trecut neobservată, iar pozele ei au apărut pe mai multe site-uri și în reviste internaționale de fashion.
Gabriela Atanasov

De unde vine pasiunea pentru modă și design vestimentar?

Din dragostea pentru frumos, artă și din cauza firii mele artisice, visătoare și creative. Am fost educată într-un mediu plin de actori, muzicieni și artiști, mi-ar fi fost imposibil să ajung să nu creez. Tatăl meu a făcut opt ani de pictură, a studiat arhitectura și în final a absolvit Facultatea de Regie, Teatru și Film din Chișinău. Din copilărie am învățat ce înseamnă muzica folk pentru că a fost producătorul trupei Catharsis în anii ’90. Din această cauză în copilărie îmi doream să ajung pictoriță, cântăreață și în cele din urmă actriță. Am urmat și eu cursuri de pictură, pian, teatru, canto, am ajuns totuși să o moștenesc pe bunica mea, care era un shopaholic convins și mi-am consumat creativitatea în modă.

Gabriela Atanasov

Ai studii în domeniul design-ului vestimentar?

Sunt licențiată în Comunicare și Relații Publice la SNSPA, București, nu am studii în design, am făcut câțiva ani de pictură în copilărie și sper să îi înmulțesc.

Gabriela Atanasov

Gabriela Atanasov

Gabriela Atanasov

De ce ai ales să-ți desfășori activitatea în România?

M-am mutat împreună cu familia în Romania la vârsta de 12 ani și am copilărit la Chișinău și îl consider casa sufletului meu, dar mi-am trăit tinerețea în Constanța și m-am maturizat în București, de aceea mi se pare firesc să îmi desfășor activitatea în România.

Gabriela Atanasov

Câte colecții ai creat până acum?

Până acum am creat două colecții “Sweet Paprika” și “La poupee”, în prezent lucrez la cea de-a treia colecție.

Gabriela Atanasov

Gabriela Atanasov

Gabriela Atanasov

Cine sau ce te inspiră să creezi?

Mă las inspirată de orice, de la o melodie până la o carte, personalitate etc. Totuși cel mai mult mă inspiră trecutul, perioada anilor ’50 și Audrey Hepburn.

Gabriela Atanasov

Ți-ai dori să deschizi și la Chișinău un showroom?

Da, m-am gândit la cest lucru, dar încă sunt la început, aș avea nevoie să fac investiții prea mari pe care nu mi le permit momentan și mi-ar fi destul de greu să gestionez afacerea de la distanță. Însă cu timpul, sper să reușesc să îmi îndeplinesc și acest vis.

De unde vine denumirea “Sweet Paprika”?

Sweet Paprika a fost la început versul unei poezii scrise de mine în liceu la ora de limba engleza și este o metaforă pentru “iubire”. Mai târziu a devenit un “mode de vivre” în stilul dulce-iute, apoi un blog de modă și stil personal, iar în octombrie 2012 numele primei colecții semnate Gabriela Atanasov.

Gabriela Atanasov

Gabriela Atanasov

Ce materiale folosești pentru colecțiile tale?

Îmi place să folosesc bumbacul, pentru că este un material ușor de purtat, comod și care se găsește foarte greu pe piață în zilele noastre. Pe lângă acesta am folosit până acum mătase, piele ecologică și vascoză.

Gabriela Atanasov

Prin ce te deosebești de alți designeri? 

În primul rând prin faptul că nu am studii în domeniu,  astfel nu am limite impuse de anumite dogme ale unor profesori și nu îmi afectează creativitatea, dar este și o piedică, pentru că îmi lipsesc noțiunile tehnologice din acest domeniu. În plus eu incerc să le ofer femeilor o eleganță apusă de mult, o imagine feminină, clasică și simplă. Până acum am creat două colecții și plănuiesc să o lansez și pe a treia.

Gabriela Atanasov

Care crezi că este cheița către succes în domeniul modei?

Curajul să fii diferită. Foarte multă lume nu a crezut că voi reuși să readuc pe piață piese atât de feminine și clasice, în special rochii și fuste inspirate de anii ’50, pe vechiul principiu că “nu este comercial” . Toate aceste piedici nu au făcut decât să mă ajute să le demonstrez că feminitatea, eleganța, rochiile și fustele sunt ceea ce lipsesc foarte multor femei, care nu reușesc să renunțe la blugi, pantaloni și tricouri. Am avut curajul să mă opun, să fiu diferită și mă declar foarte mulțumită de rezultat.

DSC_0006_zpsc4429b7d

Care sunt scopurile și visurile tale? Cum și unde îți vezi viitorul? 

Visez la un lanț de magazine “Sweet Paprika”, la un atelier și poate la minunea de a-mi prezenta colecțiile la Paris Fashion Week. Momentan merg la Paris în calitate de blogger, doar în timpul săptămânei de modă și îmi port creațiile pentru a le promova.

În ce stil vestimentar te regăsești?

Stilul meu vestimentar se rezumă la eleganță, feminitate, influențe vintage, piese minimaliste, versatilitate și uneori piese din piele, ținte, pene, blănuri, opulență, rock, punk, disco și ținute boho. Cel mai mult mă regăsesc în Paris, ca suflet, modă și stil.

Gabriela Atanasov

Gabriela Atanasov

Ai vreo piesă vestimentară preferată din garderoba ta?

Nu, le iubesc pe toate egal, la fel cum mi-aș iubi și copii, atunci când o să devin mamă.

 Obișnuiești să adaugi multă culoare în ținutele tale. De ce ?

Pentru că îmi place curcubeul. Cineva mi-a zis într-o zi că eu gândesc și simt în culori, așa că nu mă pot abține să nu adaug culoare în ținute, în plus eu nu am o culoare preferată.

Gabriela Atanasov

Cât de importantă este moda pentru tine?

Este vitală, la propriu. Nu mai este doar o pasiune și un lucru care ține de imaginea mea personală, aceasta a devenit și o sursă de venit din care îmi câștig existența.

Numește câteva persoane care consideri că se îmbracă impecabil.

Audrey Hepburn, Ulyana Sergeenko, Miroslava Duma.

9496293170_856f065966_b

Ce n-ar trebui să lipseasca în garderoba unei femei? Care sunt hainele primordiale?

Un little black dress, un sacou, o rochie maxi, pantalonii cu talie înaltă și pantofii stiletto.

Gabriela Atanasov

Gabriela Atanasov

Câteva sfaturi și reguli de stil pentru cititoarele noastre…

1. Accesorizați cu atenție ținutele dvs și nu exagerați. Dacă alegeți să purtați o pereche de cercei supradimensionați încercați să evitați colierele masive la baza gâtului și purtați în schimb multe brățări. Totul ține de simetrie.

2. Dacă ați pus câteva kilograme în plus, evitați hainele care v-ar putea arăta dizgrațioase: colanții (de orice tip, fie ei din piele, latex bumbac etc.) și tricourile, rochiile, mulate care ar putea să vă pună în evidență șoldurile și abdomenul. În acest caz vă sfătuiesc să alegeți piese simple, fără prea multe imprimeuri, rochii trapez sau în formă de litera A și pantofi cu toc fără baretă ( pantofii cu toc cu baretă scurtează vizual picioarele).

3. O situație financiară bună nu cumpără mereu și bunul gust, încercați să evitați să deveniți simple consumatoare de branduri, evitați hainele care poartă logo-urile brand-urilor, pentru că nu deveniți altceva decât niște afișe publicitare. Încercați să nu depățiți limita opulenței și să ajungeți fără să vreți la kitch.

4. Măcar o dată în viață mergeți la un second hand sau la un târg de vechituri și piese vintage. O să aveți posibilitatea de a găsi comori la prețuri foarte mici .

5. Consultați blogurile de modă și site-urile de street style pentru inspirație.

6. În cazul în care nu sunteți sigure de anumite piese vestimentare și combinații cromatice, vă sfătuiesc să nu depășiți limita de 3 culori atunci când vă construiți ținuta.

Gabriela Atanasov

Interviu realizat de Doina Popov

Sursa foto: sweetpaprika.ro

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Find Us

Address
123 Main Street
New York, NY 10001

Hours
Monday—Friday: 9:00AM–5:00PM
Saturday & Sunday: 11:00AM–3:00PM

More Stories
Instagram Moment / #lookoftheday @stylesightworldwide