Jacqueline Kennedy, cel mai influent fashion icon al secolului XX

Jacqueline Kennedy a fost femeia celui mai influent și iubit președinte al Americii, John Kennedy. Statutul de soție a celui mai puternic om din lume la acea vreme, Jackie l-a menținut cu brio. Pe lângă faptul că era o femeie foarte inteligentă, aceasta dădea dovadă de un stil vestimentar impecabil. 
 
ȚINUTE DE SEARĂ 

87

Jacqueline Kennedy mereu a știut cum să atragă atenția celor din jur. Aparițiile sale la petrecerile oficiale mereu impresionau prin minimalism și eleganță. Jackie considera că o rochie de seară nu necesita multe accesorii. Pentru ea era important să-și demonstreze feminitatea. Rochiile de seară erau creațiile celor mai mari designeri din acea vreme: Givenchy, Dior și Valentino.

89

90

80

1

69

78

71

73

ȚINUTE OFICIALE DE ZI

91

Aparițiile sale în public erau foarte importante pentru popularitatea președintelui. De aceea ținutele sale de zi, chiar dacă păreau la prima vedere simple, erau foarte bine planificate. În primii ani de activitate în Casa Albă, stilul Jacqueline Kennedy era cizelat de celebrul designer Oleg Cassini. Anume el a fost cel care a îmbrăcat-o în rochiile de tip A ce îi avantajau perfect silueta. Pe lângă rochii, Jackie avea o pasiune aparte pentru fustele până la genunchi, asortate cu jachete scurte marca Chanel. Iar accesoriul cel mai important în această ținută era pălăria pillbox, care a devenit must-have în aparițiile sale.

92

96

8

7

21

31

94

93

48

6

ȚINUTE NEOFICIALE

88

Jacqueline Kennedy iubea foarte mult simplitatea. De aceea nu e de mirare că în timpul liber o puteai vedea într-un maiou și o pereche de pantaloni albi lejeri. Totuși chiar și departe de oficialități, ea nu uita de eleganță. Astfel, la o ieșire cu iahtul, putea îmbrăca o rochie ce îi punea în evidență linia taliei. La plimbările în oraș liber, o puteai vedea în pantaloni și un pulover de cașmir pe gât, sau cu un palton masiv deasupra, pe timp mai răcoros. De asemenea, prima doamnă iubea enorm cămășile. Jacqueline Kennedy știa cum să o asorteze chiar și la o simplă plimbare cu familia.

85

57

62

12

13

18

16

28

39

50

 

53

 

68

72

77

79

84

97

Sursa foto: www.pinterest.comwww.glamourmagazine.co.uk

 

 

Find Us

Address
123 Main Street
New York, NY 10001

Hours
Monday—Friday: 9:00AM–5:00PM
Saturday & Sunday: 11:00AM–3:00PM

More Stories
foto
Gemenele Olsen au creat o rochie de mireasă pentru stilista Molly Fishkin / FOTO