9 cărţi care îţi pot schimba stilul vestimentar!

O persoană pasionată cu adevărat de lumea modei nu îşi va cumpăra doar cele mai trendy ţinute, dar se va documenta și va achiziţona şi cărţi despe modă care să îi ofere informaţii istorice sau să afle biografiile marilor creatori care au dictat moda. 

Mai jos Fashion Guide îţi recomandă o listă de cărţi , care cu siguranţă îţi vor schimba atitutinea față de modă, dar și stilul vestimentar.

,,Coco Chanel”–Edmonde Chatles-Roux

Această carte trebuie să fie baza bibliotecii tale. Trebuie să cunoști viaţa lui Coco, dacă eşti pasionată de modă. În această carte vei afla de unde a început eleganţa, care au fost aprentele pe care Coco le-a lăsat și vei citi despre copilăria pe care a avut-o.

foto

 ,,Valentine” de Adriana Trigiani

Este o carte care te poate motiva să începi o afacere în modă. Aici descoperi afacerea pantofilor  de lux a unei familii. ,,Plăcută ca o ceaşcă de ceai de muşeţel într-o duminică ploioasă”,  s-a scris despre carte în The New York Times Book Review .

foto

 ,,…isme să înţelegem moda”, de Mairi Mackenzie

Aici este redată istoria fiecărui stil vestimentar și este perfectă pentru cei cointeresați de trecutul modei şi cum a evoluat aceasta de-a lungul timpului.

foto

 ,,Coco Chanel un mit ”,de Karen Karbo.

 O altă carte despre Coco, dar care nu are tangenţe cu cea recomandată mai sus. Aceasta este ca o lecţie de comportament  şi stil din partea unei femei care a făcut istorie în modă, unde  poţi învăţa despre cum să trăieşti clipa  și cum să-ți dezvolți feminitatea.

foto„Totul despre Stil”, de Nina Garcia 

Autoarea cărţii a lucrat 10 ani la revista Elle , dintre care 6 a fost redactor de modă şi prin intermediul acestei cărţi ne oferă sfaturi utile de  stil. De fapt ce a scris ea este ca o enciclopedie a stilului care ne ajută să ne explorăm personalitatea.

foto

„Vreau pantofii ăştia”, de Paola Jacobbi

Dacă iubeşti pantofii şi vrei să afli ce transmit de fapt  femeile atunci când poartă diverse modele de pantofi, trebuie să citeşti cartea.

foto

 ,,Vogue” de The Editor’s Eye

Titlul spune mai mult decât  o sută de cuvinte. Aici moda este redată în imagini.

foto

 ,,La shopping şi nu regret”, de Marjorie Hillis 

Este  un manual de stil foarte mic, dar din care poți învăța lucruri utile. În carte sunt exemple reale despre cum îți influențează viața schimbarea stilului vestimentar şi alte sfaturi care te fac să cobori cu picioarele pe pământ.

foto

Fiecare carte menţionată mai sus te va ajuta să înţelegi mai multe despre lumea modei şi tot ce se întâmplă în spatele ei .

Fii la modă şi citeşte!

Autor: Sofia Palade

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Find Us

Address
123 Main Street
New York, NY 10001

Hours
Monday—Friday: 9:00AM–5:00PM
Saturday & Sunday: 11:00AM–3:00PM

More Stories
jimmy choo
Nicole Kidman, noua imagine a brandului Jimmy Choo / FOTO