UITE CUM ARĂTAU ŞI AFLĂ CÂND AU APĂRUT PRIMELE REVISTE DE MODĂ / FOTO

Lunar sunt citite de milioane de femei, paginile lor găzduiesc cele mai noi tendinţe, în cadrul lor lucrează cele mai influente figuri din lumea modei  şi anual încasează  venituri de milioane. Vorbim depre cele mai cotate reviste de modă din întrega lume, care au obţinut recunoştinţa publicului încă din cele mai vechi timpuri.

Prima revistă de modă a fost publicată în Germania, în anul 1586. Fondatorul acesteia a fost un contabil pe nume Matthäus Scwartz care era pasionat de modă. Revista se numea „Cartea originală a hainelor” şi conţinea informaţii despre ultimele tendinţe în materie de fashion pentru aristocraţi.

„Harper’s Bazar” este prima revistă de modă din SUA care a apărut în anul 1867. De la început era scoasă la tipar săptămânal şi avea format de ziar.  Renumita revistă era dedicată femeilor clasei de mijloc și aristocratelor, iar din 1901 şi până în prezent „Harper’s Bazar” este o revistă lunară.

Considerată o biblie a modei și stilului, revista „Vogue” a apărut pentru prima dată în 1892, datorită lui Arthur Turnure. Puţini ştiu că de la începuturile sale, revista a fost îndreptată aristocrației din New York şi găzduia informaţie în primul rând despre modă, dar avea şi rubrici despre sport și afaceri sociale. După o vizită efectuată în Marea Britanie, „Vogue” a apărut în chioşcurile de presă de acolo, apoi urmând: Spania, Italia și Franța. Până în 1911, marca „Vogue” a acumulat o reputație care continuă să se mențină şi până astăzi, iar de-a lungul anilor sigla şi caracterele au fost schimbate de nenumărate ori.

 

Sursa foto: www.swide.comwww.bw10.ru,

www.harpersbazaar.victorian-ebooks.comwww.magazineart.org

Autor: Stella Cheptene

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Find Us

Address
123 Main Street
New York, NY 10001

Hours
Monday—Friday: 9:00AM–5:00PM
Saturday & Sunday: 11:00AM–3:00PM

More Stories
#INSTASPIRATION | Ținute de carantină