katharine-hepburn

Fashion Icons / Stilul androgin al actriței Katharine Hepburn

Katharine Hepburn a fost o actriță americană de teatru și film și un exemplu demn de urmat pentru toate femeile moderne. Pe lângă faptul că a fost declarată cea mai bună actriță a secolului XX, ea a dat dovadă de stil impecabil și bun gust la capitolul vestimentar, devenind astfel un adevărat fashion icon.

Foto:  © Sunset Boulevard/Corbis

Născută pe 12 mai 1907, Katharine Hepburn a crescut  în Connecticut, SUA. Ea și-a început cariera de actriță de când învăța la colegiul Bryn Mawr. După 4 ani de activitate în teatru, datorită multor recomandări, tânăra actriță ajunge la Hollywood unde și-a făcut o carieră de succes. Katharine Hepburn a fost  laureată a patru premii Oscar, iar Institutul American de Film a clasat-o pe locul I într-un top al celor mai mari actori de film ai secolului al XX-lea.

Foto: Popperfoto/Getty Images

Katharine Hepburn era adepta unui stil androgin. Ea a fost printre primele femei care a purtat pantaloni, în pofida faptului că acest lucru nu era lăudabil pentru acea perioadă. Cămașa, jacheta cu croială  masculină și șosetele cu talpa joasă completau perfect ținutele sale cu pantaloni.

Foto: Alfred Eisenstaedt/Time Life Pictures/Getty Images/

Foto: Haynes Archive/Popperfoto/Getty Images

Foto:  © Bettmann/CORBIS

Ținutele sale inspirate din garderoba masculină au fost redate și în filmul  „Sylvia Scarlett” (1935). Pentru acest rol, Katharine și-a tăiat părul scurt, a purtat costume bărbătești adaptate la formele și mărimile sale și a învățat să joace golf. După acest rol, actrița a fost apreciată de public ca fiind o femeie puternică și independentă.

Foto: © Sunset Boulevard/Corbis

Foto: Hulton Archive/Getty Images

Pe lângă golf, Katharine Hepburn era amatoarea tenisului, sport pe care îl practica în fiecare dimineață. Astfel, actrița purta des blazere, tricouri cu gulere și încălțăminte sportivă. Astăzi, ținutele sale sport au devenit iconice pentru adevărații amatori ai îmbrăcămintei sport.

Foto: © Bettmann/CORBIS

Foto: FPG/Archive Photos/Getty Images

Totuși actrița nu a renunțat totalmente la rochiile și fustele feminine. Ea prefera liniile drepte și formele minimaliste, care îi avantajau silueta sportivă și zveltă. Machiajul cat-eyes, buclele lejere și accesoriile de păr completau  perfect ținutele sale moderne.

Foto: American Stock Archive/Getty Image

Foto:  Keystone-France/Gamma-Keystone via Getty Images

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images / nymag.com

Autor: Svetlana Postolachi

Find Us

Address
123 Main Street
New York, NY 10001

Hours
Monday—Friday: 9:00AM–5:00PM
Saturday & Sunday: 11:00AM–3:00PM

More Stories
Avon True și mark: Lansarea gamelor de produse