foto

Fashion journalism / Ce trebuie să poarte o jurnalistă la interviul de angajare

Pentru orice jurnalistă care dorește să se angajeze în câmpul muncii este importantă pregătirea pentru interviul de angajare. Să nu uităm că angajatorul își va crea prima impresie nu doar după modul în care vorbiți, dar și după felul în care sunteți îmbrăcată.

Astfel, Fashion Guide, special pentru site-ul everydayjournalism.md, rubrica Fashion Journalism, vă prezintă câteva sfaturi de stil de care trebuie să țineți cont atunci când vă prezentați la interviul de angajare.

O ținută clasică și elegantă va fi cea mai bună alegere pentru un interviu de angajare. Niciodată nu veți da greș dacă veți opta pentru un costum clasic. Acesta poate fi format din pantaloni drepți la dungă sau fustă creion până la genunchi, cămașă și sacou la alegere. Puteți opta pentru culori neutre precum negru, gri, bleumarin, bordo, alb sau bej. Dacă doriți să adăugați culoare ținutei, atunci una din piesele vestimentare poate fi în culori calde precum galben, verde, corai, albastru. Important este să evitați culorile stridente, în favoarea celor palide și fine.

Pe lângă cămașă, pantalonii drepți sau fusta creion pot fi asortate cu un top elegant.

foto

foto

Rochia la fel ar fi o  alegere potrivită pentru interviul de angajare. Pentru a nu da greș, alegeți rochia dreaptă sau peplum pe care o puteți asorta cu un sacou.

foto

foto

Evitați imprimeurile și culorile stridente. De asemenea renunțați la fustele mini, decolteuri adânci și bluze transparente. Acestea vor crea o părere greșită despre personalitatea dumneavoastră.

Renunțați la pantofii pe platforme deoarece acestea conferă o imagine vulgară ținutei. În schimb, optați pentru pantofi clasici, stiletto cu un toc până la 10 cm înălțime.

Nu exagerați cu accesoriile. Nu purtați coliere statement, inele masive și cercei lungi. Va fi suficient să purtați un ceas, o brățară și o pereche de cercei mici.

foto

De asemenea atrageți atenția la coafură, machiaj și manichiură. Un aspect cât mai natural va fi  în avantajul vostru.

foto

Sursa foto: www.theclassycubicle.com

Autor: Svetlana Postolachi

Find Us

Address
123 Main Street
New York, NY 10001

Hours
Monday—Friday: 9:00AM–5:00PM
Saturday & Sunday: 11:00AM–3:00PM

More Stories
Haine sport în colecția de toamnă-iarnă 14-15 semnată de Alexander Wang și H&M